Menu

baner for web jpg

Supervizor poručio da institucije Distrikta treba da obavljaju svoje dužnosti Istaknuto

blbablab Gradonačenik Brčko distrikta Anto Domić rekao je danas da mu je supervizor za Brčko Brus Berton tokom susreta prenio da institucije Distrikta treba da obavljaju svoju dužnost i da je to razlog zbog kojeg je Vijeće za sprovođenje mira suspendovalo superviziju.

Domić kaže da je jučer razgovarao sa Bertonom o rješavanju političke krize u Distriktu, te da mu je sagovornik prenio da je supervizija ukinuta da bi institucije Brčkog funkcionisale.

 

"Njegova nedvosmislena poruka je da institucije Distrikta treba da obavljaju svoje dužnosti. Ostavio nam je na volju da iz toga sami izvlačimo zaključke kakve hoćemo, ali je poruka jasna", rekao je Domić novinarima.

 

On je dodao da su u razgovoru sa Bertonom učestvovali i zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić i predsjednik i potpredsjednik Skupštine distrikta Brčko, Đorđa Kojić i Adem Ribić.

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com