Menu

Vlada Distrikta usvojila dva antikorupciona zakona, sljedeće sedmice zakazana i Skupština Istaknuto

Vijecnica SkupstinaVlada Brčko distrikta BiH danas je na 108. vanrednoj sjednici usvojila Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju i Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

 

Predsjednik Komisije za borbu protiv korupcije u brčanskoj Vladi Nenad Kojić kazao je da bi pored ova dva zakona uskoro trebao usvojiti i Zakon o osnivanju Kancelarije za prevenciju korupcije i borbe protiv korupcije od kojeg zavisi Zakon o zaštiti uzbunjivača.

 

Takođe, danas su predsjednici klubova zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili da se naredna sjednica održi sljedeće sedmice u srijedu, a od strane Enesa Pašalić pokrenuta je i inicijativa za prikupljanje petnaest potpisa zastupnika kako bi se održala vanredna sjednice na temu stanje u visokom obrazovanju na području Brčko distrikta BiH sa akcentom na objavljene informacije Centra za informisanje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja da su diplome Evropskog univerziteta u Brčkom nevažeće.

 

Na pripremnom sastanku dogovoreno je da je prije početka 71. redovne sjednice potrebno zaključiti tačke od 68. sjednice kada je Skupština prekinula sa radom i politička kriza još više zakomplikovala u ovoj lokalnoj zajednici.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com