Menu

Nakon posjete supervizora Domić sutra zakazao 108. vanrednu sjednicu Vlade Distrikta Istaknuto

vijecnica-brcko1Nakon današnje posjete Distriktu supervizora Bruce G. Berton gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić za sutra zakazao je 108. vanrednu sjednicu Vlade za koju nije saopšten dnevni red.

 

Supervizor je u današnjoj posjeti kazao da mora postojati zajednički jezik i da se moraju ulagati napori kako bi se pronašao izlaz iz krize naglašavajući da je blokada neprihvatljiva i da građani Brčko distrikta BiH ne smiju biti taoci zbog nerada vlasti.

 

Takođe, pretpostavlja se da je sjednica sazvana i zbog jučerašnjeg upućenog zahtjeva SNSD-a kako bi se između ostalog raspravljalo i o setu antikorupcionih zakona.

 

Da li će za sutra najavljena 108. vanredna sjednica konačno donijeti rješenje kako bi se konačno prevazišla politička kriza u ovoj lokalnoj zajednici više o tome znati će se sutra.

 

Vanredna sjednica zakazana je u 8 sati.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com