Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčko: U rijeci Savi pronađena nestala ženska osoba Istaknuto

utopljenik savaDana 23.02.2016. godine oko 08,30 sati, policiji se obratio građanin iz mjesta Sandići Brčko distrikt BiH i prijavio da se od kuće oko 05,00 sati u nepoznatom pravcu udaljila ženska osoba sa inicijalima G.S. rođena 1956. godine iz mjesta Sandići, Brčko distrikt BiH.

Odmah po saznanju, obaviješteni su i angažovani svi policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH koji poslove obavljaju na terenu, Jedinica za podršku Policije Brčko distrikta BiH, te pripadnici Granične policije (sa čamcem), koji su preduzeli mjere i radnje na pronalasku imenovane.

Pretragom terena u blizini mjesta Sandići, uz korištenje službenog psa Jedinice za podršku, policijski službenici su na obali rijeke Save u blizini Brčkog, pronašli tragove koji su ukazivali da je imenovana ušla u rijeku Savu. Pregledom obale a i same rijeke, u neposrednoj blizini Sandića, pronađena je nestala ženska osoba G.S. koja se najvjerovatnije utopila u rijeci Savi.

Na mjestu događaja, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, obavili su uviđaj, te su preduzete mjere i radnje na dokumentovanju cjelokupnog događaja.

Stručni savjetnik šefa
Policije za poslove informisanja Dr.Halid Emkić

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com