Menu

baner for web jpg

Vlada Distrikta BiH još uvijek ne rješava pitanje zainteresovanih kupaca za “Interplet”

interpelt22Nakon što su prošle godine pristigle dvije ponude Vladi Brčko distrikta BiH da se zakupi dio prostora u brčanskom „Interpletu" i pokrene biznis koji bi zasigurno smanjio broj nezaposlenih u ovoj lokalnoj zajednici Vlada Distrikta po tom pitanju još uvijek ništa nije uradila.

 

Prilikom preuzimanja funkcije gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniša Milić je u svom obraćanju kazao da će se zalagati za razvoj privrede u Distriktu s ciljem zapošljavanja građana, te je očekivati da Vlada konačno ozbiljnije pristupi ovome pitanju, a sve u korist građana Distrikta.

 

Podsjećamo, Kancelarija za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko distrikta BiH prošle godine je na zvaničnoj web stranici objavila oglas o provođenju javne rasprave o specijalnoj pogodbi a u vezi prodaje kompleksa bivše tvornice ODP "Interplet" za mizernu cijenu od 180.000 maraka.

 

Građani Distrikta su na ovu ponudu reagovali pitajući se zašto se nekadašnji gigant prodaje za samo 180.000 maraka dok je procjena vrijednosti kompleksa bivše fabrike "Interplet" procijenjen na preko 15 miliona KM.

 

Jedan od zainteresovanih kupaca je i preduzeće Zdravlje pharm d.o.o. iz Brčkog koje je iskazalo namjeru da otkupi zemljište u sklopu kompleksa bivše tvornice Interplet Brčko kako bi pokrenulo proizvodnju farmaceutskih proizvoda i u postojećim objektima koji bi bili rekonstruisani.

 

Također, u jednoj od izjava od osobe koja je htjela da ostane anonimna za medije je kazala da je tada pristigla ozbiljna ponuda kojom bi se vratio stari sjaj „Interpletu", proizvodi iz „Interpleta" bi imali tržište kako u Bosni i Hercegovine tako i u Evropi i svijetu, te zaposlilo bi se između stotinu i 150 radnika u dvije smjene, dodajući da je namjera ponuđača da i u fazama proširuje proizvodnju.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com