Menu

Natavnici koji su ostali bez posla “neće biti zaboravljeni Istaknuto

obrazovanje Skupštinska Komisija za obrazovanje sport i vjerske zajednice na današnjoj sjednici, susrela se sa predstavnicima učenika Poljoprivredno medicinske škole, potom roditeljima učenika Četvrte osnovne kao i čelnicima Muškog odbojkaškog kluba «Jedinstvo».

Učenici Poljoprivredno-medicinske škole upoznali su komisiju da rade u prostorno nepodnošljivim uslovima, koriste fiskulturnu dvoranu od 180 kvadrata, pa po dva odjeljenja istovremeno imaju čas, jer škola broji više od 1.200. učenika, te da nemaju kuhinju niti biblioteku.

Roditelji učenika Četvrte osnovne škole iskoristili su sastanak komisije kako bi ukazali na potrebu vračanja nastavnika, koji su zbog neadekvatne stučne spreme, a u skladu sa zakonom ostali bez posla. Članovi komisije još jednom su ponovili da je u skladu sa zakonom s njima raskinut Ugovor o radu, no da će se o njihovom socijalnom zbrinjavanj voditi računa.

Komisija je upoznata i sa veoma teškim finansiskim stanjem u MOK Jedinstvo koje gotovo da nema sredstava ni za ovu sezonu a iduće godine treba da obilježi 70 godina postojanja, te je zakjučeno da se u narednoj projekci budžeta nastoji i ova činjenica imati u vidu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com