Menu

Uskoro rekonstrukcija brčanskog Bulevara Istaknuto

bulevar-bankaRekonstrukcija pojedinih dijelova brčanskog Bulevara mira odavno je aktuelna. Obezbijeđena su novčana sredstva te građevinske dozvole. Čeka se na rješavanje imovinsko pravnih poslova i radovi kreću.

Sredstva za radove na Bulevaru mira su obezbijeđana, završena je silna dokumentacija no upitan je jedan sudski spor.

"Ima jedan sudski spor oko objekta tzv. Uzunovića kuća. Kroz eksproprijaciju nekretenine vlasnik iste nije bio zadovoljan iznosom sredstava koji je procijenjen. Trenutno se problem rješava preko Suda a čim bude završeno mi ćemo moći pristupiti tenderisanju. Nadamo se preko zimskom perioda da ćemo završiti kako bi izvođača uveli u posao na proljeće", kazala je Svjetlana Čivčić, šefica Odjeljenja za javne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH.

Plan nadležnih jeste da se trenutni Bulevar proširi do pružnog prijelaza na Bijeljinskoj cesti. Za ove namjene obezbijeđeno je oko 1,4 miliona KM. Izgradnja jednosmjerne ulice kroz brčanski Trg mladih aktuelna je određeno vrijeme. Planirano je igraditi ulice kroz centar grada, tačnije na lokalitetu nekadašnje "Bobar banke". Želju za navedenim izrazili su građani jer im dosadašnji saobraćaj uveliko otežava svakodnevnicu.

"Dobili smo više peticija od građana i to građana koji žive u tom dijelu, da mi je to jako potrebno za normalan životi funkcionisanje. Mi smo imali više puta zahtjev građana. Zadnji zahtjev koji je došao u aprilu mjesecu, po procedure smo tražili saglasnost od Policije i istu smo dobili. Projekat sam kandidovala na Vladu i tražila saglasnost. No, nismo imali koncenzus na Vladi i stav nismo donijeli", kazala je Čivčić.

Pripremljena je informacija koju su predstavnici izvršne vlasti zatražili od resornog odjeljenja. Nadati se da će priča oko izgradnje ulice preko brčanskog Trga uskoro dobiti epilog.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com