Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Bimal spreman na saradnju sa stranim investitorima

bimalbrckoBrčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, koja posluje u sistemu STUDEN Holdinga, izrazila je spremnost za saradnju sa stranim investitorima, kada je u pitanju proširenje obima investicija iz Turske i drugih zemalja u poljoprivrednu i prehrambenu industriju zemlje.

Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen ističe kako je kompanija spremna na saradnju sa investitorima na proširenju kapaciteta industrije ulja, poljoprivredi i još nekim drugim projektima u prehrambenoj industriji. „Potencijalni investitori u nama mogu dobiti jakog partnera, sa sveobuhvatnim znanjem i kapacitetima u industrijskoj proizvodnji i distribuciji", naglašava Studen.

STUDEN Holding je u junu ove godine otvorio vlastitu firmu za distribuciju u Turskoj, nakon čega su počeli stizati upiti i drugih bh. kompanija, koje svoje proizvode žele plasirati na tursko tržište.

„U širem smislu, otvaranje naše distribucije u Turskoj ne znači samo direktni izlazak naših kompanija i brendova na ovo tržište već i lakši uvid investitorima iz ove zemlje u ogroman potencijal za proizvodnju prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini i poziv da više pažnje posvećuju industriji Bosne i Hercegovine", ističe Studen, ali i naglašava kako država Bosna i Hercegovina ima ključnu ulogu u privlačenju novih investicija.

„Kada bi država konačno uredila besmislenu i štetnu birokraciju te bitno smanjila nivo korupcije u državnim organima, sigurno bi bilo lakše investitorima i ova zemlja bi mogla privredno procvjetati", zaključuje Studen.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com