Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Srijeda, 17 Avgust 2022

“PLANET OBUĆA BRČKO” POVRATAK U ŠKOLU U NOVIM TENAMA

 

Povratak u školske klupe nikada nije bio uzbudljiviji i veseliji a upravo o tome govore i cool modeli tenisica koje možete pronaći u svim trgovinama najvećeg maloprodajnog lanca obuće “Planet obuća”.

 

U “Planet obući” Vaši školarci će za sebe pronaći najveći izbor popularnih svjetlećih tenisica za dječake i djevojčice, cool tenisice u pastelnim bojama za djevojčice, nezaobilazne crne i tamno plave modele tenisica na čičak za dječake te platnene basic modele za svakodnevne školske aktivnosti.

 

Obradujete svoje školarce sa novim parom cool tenisica po najboljim cijenama u Vama najbližoj trgovini “Planet obuća” u Brčkom, na adresi Bulevar mira bb, Sava Centar i uživajte u kupovini.

 

Pored bogate školske ponude obuće u “Planet obući” vas očekuju i SEZONSKI POPUSTI DO -60% na još uvijek aktuelnu kolekciju proljeće/ljeto 2022. pa posljednje komade atraktivnih modela sandala, japanki i mokasina možete kupiti po nevjerovatnim akcijskim cijenama.

 

Ukoliko niste u mogućnosti posjetiti trgovine “Planet obuća” ili više volite kupovati iz udobnosti svog doma, sve modele, uključujući i modele nove kolekcije možete naručiti putem web stranice www.planet-obuca.ba i OLX shopa: PlanetObuca - OLX shop - OLX.ba.

 

Posjetite nas i uvjerite se u najveći izbor i najniže cijene!

 

Planet obuća - Testirano korakom!

Više...

Kompanija STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera raspisuje konkurs na poziciji Radnik na istovaru sirovog šećera

  • Objavljeno u Brcko

 

Kompanija STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera raspisuje konkurs na poziciji Radnik na istovaru sirovog šećera.
Uslovi: SSS – tehničkog smjera, poželjno ali nije neophodno radno iskustvo na fizički zahtjevnim poslovima, vozačka dozvola B kategorije.

Rok za slanje prijava je 16.09.2022. godine.
Kandidati koji uđu u uži izbor biće obavješteni u roku od 3-7 dana od zatvaranja konkursa.

Više informacija na linku https://sco-group.talentlyft.com/sco-holding/jobs/radnik-na-istovaru-sirovog-secera-u7n

Više...

JPK: Servisne informacije za srijedu, 17.08.2022. godine - Zastoji u isporuci električne energije, mogući prekidi vodosnabdijevanja

  • Objavljeno u Brcko

Servisne informacije

 

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

 

Zastoji u isporuci električne energije:

Donja Brka, manji dio - zastoj u trajanju do 2 h tijekom dana

Brka, manji dio - zastoj u trajanju do 1 h tijekom dana

Rašljani, manji dio - zastoj u trajanju do 30 minuta tijekom dana

Islamovac, manji dio - zastoj u trajanju do 30 minuta tijekom dana

 

 

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

 

Sanacije curenja u ulicama: Sinanagića, Omerovića i Augusta Šenoe. Mogući kraći zastoji u vodosnadbijevanju u ovim područjima;

 

Na svim lokalnim vodovodnim sistemima su mogući poremećaji u vodosnadbijevanju u vidu pada pritiska i prekida vodosnadbijevanja, usled nedovoljne količine vode na izvorištima;

 

Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. glasnik BiH, brojevi: 40/10, 43/10 i 30/12);

 

 

RJ ČISTOĆA

 

Služba za upravljanje otpadom

Prema planu, danas će prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica biti organizovano u naseljima: Maoča, Gredice 2 – Sandići – Trnjaci – Popovo Polje – Ražljevo – Slijepčevići – Krbeti – Buzekara, Brka – Ugori, Vitanovići – Bukovac – Bukvik – Palanka – Lipovac – Ulović, Gornja Laništa – Donja Laništa – Donji Vukšić – Gornji Vukšić – Tinjaši – Jagodnjak – Poljaci – Donja Skakava – Krepšić – Marković Polje, Stanovi – Gornji Brezik – Gornje Dubravice – Donje Dubravice – Šatorovići, Pukiš.

 

Služba za javnu higijenu

Održavanje javnih, zelenih i saobraćajnih površina će se odvijati u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH za održavanje javnih površina:

  • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, ručno čišćenje javnih površina, pražnjenje posuda za otpatke.
  • Održavanje pješačke zone i Bulevara Mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica
  • Održavanje javnih i zelenih površina u skladu sa godišnjim planom

 

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja

  • Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 h

 

 

OSTALE AKTIVNOSTI

O ostalim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba ili kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07.

Više...

Privremena izmjena i obustava saobraćaja na dionici raskrsnice “Kuglana”

  • Objavljeno u Brcko

stop obustava

Na osnovu zakonskih ovlaštenja šef Policije Brčko distrikta BiH je izdao rješenje kojim se odobrava privremena izmjena i obustava saobraćaja za sva vozila na dionici raskrsnice “Kuglana” do pružnog prelaza kod ulice Industrijska, radi izvođenja radova na “Izgradnji kružnog toka u “Š” naselju” u periodu od 17.08.2022. do 17.09.2022. godine.

Više...

Bh. grad na meti investitora iz Austrije i Njemačke: Gradi se šest pogona, stiže i Lidl

  • Objavljeno u BiH

 

Grad Gradiška je u prvih šest mjeseci ove godine, praćenih svjetskom ekonomskom i političkom krizom i hiperinflacijom, uspio da zadrži finansijsku stabilnost, obezbijedi nesmetanu realizaciju svih započetih investicija i zadrži postignuti nivo privrednih aktivnosti, kaže gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

 

On je zahvalio svim gradiškim privrednicima koji su uložili ogroman napor da zadrže i proširuju svoje kapacitete i zapošljavaju nove radnike, te dodao da trenutno u privrednoj zoni u Novoj Topoli svoje pogone gradi šest novih investitora, od kojih su dva iz Austrije i jedan i Njemačke. Osim toga, za investiranje u ovoj opštini zainteresovan je i njemački Lidl.

 

– Postoji mogućnost da se i prije izbora održi sjednica gradskog parlamenta na kojoj bi trebalo donijeti odluku o prometovanju gradskog građevinskog zemljišta, jer postoji zainteresovanost njemačkog trgovinskog giganta Lidla da investira na području Gradiške. Takođe, ako se završe sve potrebne procedure trebali bi donijeti odluku o usvajanju javnog poziva za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u zakup – naveo je Adžić.

 

Adžić je podsjetio da je gradski budžet usvojen na vrijeme, krajem prošle godine, da su svi očekivali da je pandemija završena i da će uslijediti oporavak ekonomije, ali da je nastala nova svjetska kriza praćena ratnim sukobom u Ukrajini, te nestašica i poskupljenje energenata, što je dovelo do lančanih poskupljenja i hiperinflacije.

 

– Poskupljenja svih roba su dovela do rasta budžetskih prihoda od indirektnih poreza za oko 25 posto, rasli su i direktni poreski prihodi grada Gradiška, ali su takođe i rashodi dosta veći u odnosu na ono što je planirano budžetom za ovu godinu – pojasnio je Adžić.

 

On je dodao da je gradski budžet uravnotežen i stabilan, da se redovno isplaćuju sva izdvajanja prema svim budžetskim korisnicima, te da će nakon pauze u skupštinskim zasjedanjima zbog Opštih izbora na jesen sigurno doći do usvajanja rebalansa budžeta.

 

Izvor: Tuzlanski.ba

Više...

Na listi za privatizaciju u TK još 34 preduzeća: Tuzlanski aerodrom, RTV TK, Rudnik soli Tuzla...

  • Objavljeno u BiH

 

U Tuzlanskom kantonu trenutno postoje 34 neprivatizirana preduzeća, navodi se u izvještaju o radu Kantonalne agencije za privatizaciju za prvih šest mjeseci ove godine, koji je Vlada TK danas prihvatila.

 

- Većina preduzeća koja su ostala na listi nisu perspektivna, čim do sada nisu privatizirana. Imamo nekoliko izuzetaka, nekih preduzeća koja vjerovatno neće biti privatizirana poput Radio-televizije TK i Međunarodnog aerodroma Tuzla. Od prespektivnijih preduzeća na listi imamo Rudnik soli Tuzla - kaže vršioc dužnosti direktora Agencije Admir Čavalić.

 

On dodaje da treba razbiti mit da je privatizacija uništila privredu u Bosni i Hercegovini.

 

- Analiza privatiziranih preduzeća pokazuje da ona preduzeća koja nisu privatizirana prije 2001. godine, obično su imala sporu smrt, dakle, propadala su u rukama države. Dio privatiziranih preduzeća također je propao nakon privatizacije, ali je jedan dio privatizacije bio uspješan. Najznačajnija razlika između neprivatiziranih i privatiziranih preduzeća to što javne kompanije troše javne resurse za spašavanje, a privatna ne troše - navodi Čavalić.

 

Čavalić ističe da je pokrenut proces transformacije Agencije na čijem je čelu u Kantonalnu agenciju za privatizaciju i investicije, po uzoru na Kanton Sarajevo.

 

- Osnovni cilj agencije bi bila komunikacija sa domaćim i inostranim investitorima. Želimo biti prva adresa, iskoristiti činjenicu da smo u javnom sektoru i postati servis za privatni sektor, dakle, olakšati tu korespodenciju. Mi imamo puno birokratije i agencija bi trebala taj jaz da premosti - pojašnjava Čavalić.

 

On dodaje da su pribavljena mišljenja od Federalne agencije za privatizaciju, Državne agencije za privlačanje staranih investicija i kantonalnih i federalnih ministarstava te da su sva pozitivna.

 

Izvor: Faktor

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com