Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Subota, 29 April 2023

Njemačka ubrzava proces zapošljavanja radnika iz BiH i Balkana

  • Objavljeno u BiH

jemadNjemačka vlada priprema reformu useljeničkog zakona čime se želi ubrzati useljavanje kvalificirane radne snage. Pravilo o zapadnom Balkanu već preko sedam godina uspješno regulira useljavanje iz ovog dijela Europe.

Pravilo o useljavanju za šest zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija) uvedeno je početkom 2016. godine, između ostalog i zbog toga kako bi spriječilo praksu po kojoj žitelji ovih zemalja pokušavaju preko sustava za azil doći do radne dozvole za Njemačku, piše DW.

Više...

Mirna protestna šetnja za vrijeme 1. maja u Brčkom biće održana s početkom u 9.30 sati

  • Objavljeno u Brcko

indikatU organizaciji Sindikata Brčko distrikta Bosne i Hercegovine mirna protestna šetnja za vrijeme 1. maja - Međunarodnog praznika rada u Brčkom će se održati od 9.30 do 11.00 sati. Predsjednik brčanskog Sindikata Igor Babić putem današnje pres konferencije pozvao je sve one koji su nezadovoljni svojim radničkim statusom, penzionere i sve druge građane u Brčko distiktu da podrže ovu mirnu protestnu šetnju koja počinje u 9.30 sati na platou na Trgu pravde ispred prostorija Vladinog Odjela za javni registar.

Više...

SDP Brčko ponovo organizuje Prvomajski uranak

tic Socijaldemokratska partija organizacija za Brčko distrikt nakon pauze od tri godine ponovno će organizirat „Prvomajski uranak“ u ponedjeljak na Praznik rada. Kao i ranijih godina tradicionalno će se krenuti s „Prvomajskom budilicom“, odnosno vožnjom nekoliko auta u koloni po cestama Brčko distrikta.
udući da je unazad tri godine bilo onemogućeno organiziranje Prvomajskog uranka zbog pandemije Covid 19, ove godine tradicija se nastavlja.

Više...

Sutra godišnjica stradanja više od stotinu civila na mostu u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

mostgunja Prije 31 godinu prilikom miniranja mosta koji povezuje Brčko i Gunju, odnosno Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, ubijeno je više od stotinu civila koji su se u trenutku miniranja zatekli na mostu.

Povodom stravičnog događaja, kao i svake godine i sutra će se obilježiti godišnjica- ubijenim civilima na mostu na rijeci Savi između Brčkog u BiH i Gunje u Hrvatskoj.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com