Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Petak, 14 April 2023

Sve češći napadi pasa lutalica u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

cuko323U Brčko distriktu Bosne i Hercegovine građani se sve češće susreću sa napadima pasa zbog čega je Sektor za zbrinjavanje u JP “Komunalno Brčko” primoran raditi na takozvanom “razbijanju” čopora, jer su smještajni kapaciteti odavno ispunjeni.

Više...

Nišić/Domić: Čestitka povodom nastupajućeg praznika Vaskrsa

ssss Svim pravoslavnim vjernicima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve upućujemo najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg praznika Vaskrsa.

Želimo da najveći hrišćanski praznik Vaskrs provedete u miru i blagostanju sa vašim porodicama, prijateljima i komšijama, dijeleći zajedno topli praznični duh i vaskršnje poruke tolerancije, solidarnosti i poštovanja.

Više...

Na cestama u RS-u od 17. aprila bit će postavljeno novih 13 stacionarnih radara

  • Objavljeno u BiH

radarpase Na području RS-a od ponedeljka, 17. aprila, će biti u funkciji novih 13 stacionarnih radara za kontrolu brzine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da će od ponedjeljka, 17. aprila 2023. godine, u zvaničnu upotrebu biti pušteno ukupno trinaest stacionarnih radara na području policijskih uprava Banja Luka, Bosanska Gradiška, Doboj i Bijeljina.

Više...

Inflacija u BiH povećala samo budžete, narod još uvijek trpi posljedice

  • Objavljeno u BiH

nflacsdaf Globalna inflacija dovela je do značajnog povećanja cijena, ubrzanja novčanih tokova te samim tim do velikog rasta prihoda prikupljenog od indirektnih poreza u BiH.

Iznos novca koji je po tom osnovu prikupljen i raspoređen zajedničkim institucijama, entitetima i Brčkom lani je bio najveći od 2006. godine, čime je zabilježen historijski maksimum na godišnjem nivou.

Više...

VSTV: Vilotić i Blažević nove sudije Osnovnog suda Brčko

  • Objavljeno u Brcko

sud Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom sjednice, koja se održava 12. i 13. aprila 2023. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Bosne i Hercegovine, imenovani su:

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com