Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 24 Avgust 2018

Ko je Izet Hajrović?

  • Objavljeno u Sport

hajrovic-instagram1-696x456"Ovaj po svemu specifičan nogometaš rođen je u 1991. u švicarskom Bruggu. Prve nogometne korake Hajrović je napravio u akademiji slavnog Grasshoppera, za kojeg je profesionalno igrao od 2009. do 2014.

 

Više...

Brčanska šljiva daleko se čuje

  • Objavljeno u Brcko

sljivaGradonačelnik Brčkog Siniša Milić posjetio je Sajam šljive u općini Osečina, Republika Srbija, koji je otvorio ministar poljoprivrede Vlade Srbije Branislav Nedimović. Ovaj sajam ima trinaestogodišnju tradiciju, a posjeta gradonačelnika Milića i delegacije proizvođača šljive iz Brčkog nastavak je saradnje sa ovim gradom u Srbiji.

 

Više...

Školarac roditelje košta više od plate

  • Objavljeno u BiH

djeca skola-696x456Veliki broj učenika i roditelja iz Mostara učestvovao je u akciji razmjene i prodaje korištenih udžbenika, koja je u utorak održana u Stambeno-poslovnom centru Rondo. Organizator akcije bilo je Udruženje Naša djeca, čiji su aktivisti prezadovoljni odzivom sugrađana. Udžbenici su se mogli kupiti po cijeni od četiri KM, dok je u knjižarama njihova cijena dvostruko ili trostruko veća. Akcijom će se učenici, kako su nam kazali, riješiti starih knjiga, zaraditi džeparac, ali i olakšati roditeljima kupovinu novih udžbenika. Iz Udruženja su poručili da je ideja vodilja bila ušteda, ali istovremeno i edukacija djece koja odmalena mogu naučiti kako na praktičan način uštedjeti za roditelje. Uz ekonomski, važan je i odnos učenika prema udžbeniku i prvim naučenim modelima trgovine. Istakli su i da je dobro vidjeti dijete koje je zadovoljno, jer je uspjelo u naumu da proda ili zamijeni udžbenike i samo sebe dijelom opremi za školu, piše Oslobođenje.

 

Više...

Od nedjelje pretežno oblačno vrijeme sa kišom

  • Objavljeno u BiH

kisa-696x456U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 29 do 35 °C.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com