Menu

Princ iz Eleja 550x50

Srijeda, 28 April 2021

Održana konferencija za medije gradonačelnika Kadrića povodom sto dana rada Vlade

  • Objavljeno u Brcko

 

Povodom prvih sto dana rada novog saziva Vlade Brčko distrikta BiH gradonačelnik Esed Kadrić predstavio je početne rezultate realizacije političke agende na osnovu koje je Vlada dobila podršku parlamentarne većine. Iako je, kako je naveo gradonačelnik, sto dana malo vremena za okončanje određenih projekata, ipak je sasvim dovoljno da se prepozna energija, politički karakter i odgovornost koju posjeduje jedna Vlada, saopšteno je danas iz Vlade.

 

 

Usvajanje Budžeta Brčko distrikta BiH za 2021. godinu u skladu s novim Zakonom o budžetu

 

 

- Evidentno je usklađeno, sinhronizovano i sinergijsko djelovanje svih članova Vlade od početka rada, što je pretpostavka uspješnosti ispunjavanja očekivanja stanovnika Brčko distrikta BiH. Sjetite se brzog postupanja u donošenju Budžeta Brčko distrikta BiH za 2021. godinu u trenutku primjene novog Zakona o budžetu koji nas je primorao da primijenimo sasvim drugi koncept i prilagodimo se novim okolnostima. To je sve potvrdilo naš proaktivan pristup i u borbi protiv pandemije korona virusa. Odmah smo pristupili energičnijem djelovanju i mislim da smo vrlo odgovornim, dobro odmjerenim odlukama, a ne populističkim mjerama, do sada uspijevali donijeti odluke od kojih dugoročno imamo koristi – istakao je gradonačelnik Esed Kadrić u obraćanju medijima.

 

 

On je naveo da je novi saziv Vlade sustiglo u jednom trenutku jako puno teških izazova.

 

 

- Tri člana Vlade smo imali van stroja, u jednom trenutku i gradonačelnika, i dogradonačelnika, a i danas imamo nekoliko važnih ministara koji su oboljeli od COVID-19. Međutim, uspijevamo se nositi s tim izazovima i mislim da Vlada jako organizovano radi – zaključio je Kadrić.

 

 

Zakonodavne aktivnosti

 

 

- Smogli smo snage i odlučnosti i usvojili Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Brčko distrikta BiH, zakona koji se najneposrednije tiče onih koji su donijeli taj zakon. Dakle, to potvrđuje politički karakter ljudi koji su uskratili sebi određene komocije i mogućnosti da eventualno nešto drugačije postupe u toku mandata. Želja je bila da se osnaži integritet javnih funkcija, ali i vjerodostojnost onih koji obnašaju te funkcije kako bismo pokušali vratiti povjerenje u politiku i ljude koji se bave ovim poslom – pojasnio je Kadrić.

 

 

Gradonačelnik je najavio da će se u parlamentarnoj proceduri uskoro naći Zakon o javnoj imovini Brčko distrikta BiH, koji je najvažniji zakon i pretpostavlja ubrzaniji privredni razvoj Distrikta te rješava mnoga važna pitanja koja nisu riješena decenijama.

 

 

- Taj zakon će omogućiti da izvršimo diobene bilanse sa Javnom zdravstvenom ustanovom i JP „Komunalno Brčko“, da riješimo problem nedostajućih mjesta za groblja i mezarja, u saradnji sa vjerskim zajednicama – dodao je gradonačelnik.

 

 

On je istakao da je vraćen na kratku doradu Zakon o igrama na sreću koji će se također vrlo brzo naći na sjednici Vlade.

 

Kadrić je naveo da su formirane radne grupe za svaki zakon koji se našao na listi prioritetnih zakona u Programu rada Vlade Brčko distrikta BiH.

 

 

Počelo ucrtavanje trasa na dionici autoputa Beograd – Sarajevo

 

 

- Pokrenuli smo izmjene prostornog plana Brčko distrikta BiH zbog potrebe da se najbrže pristupi trasiranju autoputa kroz teritoriju Brčkog, a koji čini buduću dionicu autoputa Beograd – Sarajevo. Jednom sedmično održavamo zvanične sastanke, ostvarena je komunikacija sa svim nadležnim institucijama Republike Srpske, Federacije i nivoa BiH po ovom pitanju i Brčko se priključuje da se zajedničkim naporima krene u realizaciju ovog projekta – rekao je gradonačelnik Kadrić.

 

 

Aktuelizovana izgradnja mosta na rijeci Savi

 

- Jučer smo bili u Vukovarsko-srijemskoj županiji, angažovali smo našeg državnog ministra Vojina Mitrovića koji nam daje veliku podršku na realizaciji ovog, za Brčko neizmjerno važnog projekta.

 

 

Saradnja sa Svjetskom bankom na četiri izuzetno važna projekta

 

- Nastavljamo, gdje imamo građevinsku dozvolu, regulaciju korita rijeke Blizne, i radimo pripreme za regulaciju projekta rijeke Brke, ovo su nastavci tih projekata u fazama. Integralno radimo na projektu izgradnje Centra za upravljanje čvrstim otpadom kao i zatvaranje postojeće deponije i njeno uređenje. Jedan od najvažnijih projekata jeste uređenje obale rijeke Save, odnosno izgradnja svih neophodnih sadržaja i šetališta.

 

 

U toku izrada regulacionog plana zone McGovern i realizacija poslovnih inicijativa iz oblasti tekstilne industrije

 

- Baza McGovern je dobra perspektiva za privredni razvoj Distrikta. U fazi smo finalizacije izrade dokumenta specijalne pogodbe sa Studen Holdingom gdje će se graditi slobodna ekonomska zona i ona pretpostavlja da će se u prvoj fazi uložiti 20 miliona konvertibilnih maraka s pozitivnom implikacijom u zapošljavanju. Već u prvoj fazi će biti zaposleno oko 200 radnika – rekao je gradonačelnik Kadrić.

 

 

On je dodao da je skoro pa okončana i investicija iz oblasti tekstilne industrije.

 

- Uskoro će proraditi jedna firma iz te oblasti koja će zapošljavati već skoro zaboravljene građanke Distrikta koje su možda nekada radile u Interpletu, odnosno sve one koji znaju kvalitetno šiti. U prvoj fazi će biti zaposleno 22 radnika iz te oblasti i Vlada vrijedno radi na realizaciji ove poslovne inicijative – dodao je Kadrić.

 

 

 

Raspisan prvi tender za izgradnju Gradskog stadiona i urađeni konkretni koraci na izgradnji multifunkcionalne dvorane

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je da je u toku analiza i priprema za usvajanje niza regulacionih planova koji će pretpostaviti masovniju izgradnju na području grada i Distrikta u cijelosti, jer su, kakao je naveo, otkočeni procesi u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinskopravne odnose. Gradonačelnik je istakao da će s jeseni krenuti još masovnija izgradnja, bilo da se radi o privatnim aktivnostima ili javnim investicijama.

 

- Ja sam ranije najavio i aktivnosti na izgradnji Gradskog stadiona. Mogu reći da smo ispunili donekle to moje obećanje. Već je raspisan prvi tender za nastavak izgradnje Gradskog stadiona, u vrijednosti od oko 1.300.000 KM i već pripremamo novi tender za realizaciju sredstava iz budžeta za 2021. godinu u visini od 5.000.000 za ove namjene – dodao je Kadrić.

 

Gradonačelnik je istakao da je Vlada vrlo angažovana i po pitanju projekta multifunkcionalne gradske dvorane.

 

- O multifunkcionalnoj dvorani se godinama pričalo, a ništa se nije radilo. Mi smo vrlo konkretno pristupili tom pitanju. Angažovali smo Vladino Pododjeljenje za javne objekte u okviru Odjeljenja za javne poslove koji vrlo vrijedno rade na tome i mislim da ćemo u ovoj godini biti u poziciji da se nešto vidi od početka izgradnje ove dvorane – zaključio je Kadrić.

 

 

Aktuelni projekti na području Distrikta

 

Govoreći o aktuelnim projektima u Brčkom koji su u različitim fazama realizacije gradonačelnik je istakao da je „u toku rekonstrukcija Zanatskog centra, pribavljena su odobrenja za građenje i izabrani izvođači radova za rekonstrukciju samoposluge u centru grada, a ubrzo nas očekuje i rekonstrukcija fasada u pješačkoj zoni na tzv. objektu Klas“. Obdanište Ilićka u proceduri je pribavljanja upotrebne dozvole.

 

- Nabavili smo tegljač i prikolicu u vrijednosti od 600.000 KM, kao i specijalno vozilo koje će prevoziti otpad iz Brčkog u Zvornik, a u toku je priprema za izgradnju pretovarne stanice u vrijednosti od 430.000 KM. Kada je riječ o projektima vodosnabdijevanja i kanalisanja otpadnih voda, radi se na realizaciji u ukupnoj finansijskoj vrijednosti od skoro 2.000.000 KM. Počela je realizacija projekta dogradnje i rekonstrukcija dijela Bolnice za smještaj magnetne rezonance i RTG aparata u vrijednosti od skoro 300.000 KM, raspisan je tender i izabran izvođač za izgradnju savremene zgrade za potrebe JZU „Zdravstveni centar Brčko“, iza sadašnjeg objekata Doma zdravlja u Brčkom.

Vrijedno je spomenuti da vršimo postupak javne nabavke da srušimo iseljenu zgradu na Bulevaru mira za potrebe izgradnje kružnog toka kako bi se omogućio kvalitetniji ulazak u Mjesnu zajednicu EŠ. Već su izvršene sve pripreme za izgradnju kružnog toka kod Gradskog stadiona i nadamo se da ćemo izgradnji pristupiti u toku godine. Započeta je izgradnja sportske dvorane u Potočarima, pripremamo dokumentaciju za još dva obdaništa, u Srpskoj Varoši i na Broduši kao i dogradnju Prve osnovne škole u Brčkom.

Raspisali smo tri tendera u okviru aktivnosti na rekonstrukciji Luke Brčko i to za rekonstrukciju platoa u Luci, nabavku dizalice i izgradnju industrijskog kolosijeka željeznička stanica Brčko Novo – Luka Brčko i rekonstrukciju prilaznog puta do Luke. Vrlo blizu smo trenutku da konačno izdejstvujemo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju tzv. Kamernog teatra koji ide prema Domu zdravlja. Izabran je izvođač radova za izgradnju plaže u Mjesnoj zajednici Brezovo Polje“.

 

 

Gradonačelnik Kadrić je zaključio da uprkos pandemiji s kojom smo suočeni i izazova koje nosi virus korona, Vlada aktivno radi na svim drugim zadatim ciljevima. On je napomenuo i da je u toku realizacija prvog programa podrške privredi u ovoj godini za djelatnosti koje su pogođene korona virusom te da će biti podijeljeno inicijalno 1.500.000 KM iz budžeta za 2021. godinu za ove namjene.

Više...

Predložen pritvor devetorici uhapšenih u akciji Klanac – šestorici u Brčkom i trojici u Tuzli

  • Objavljeno u BiH

 

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH predložilo je sudu određivanje pritvora za šestoro lica iz Brčkog, osumnjičenih za organizirani kriminal u vezi s prometom opojnih droga na ovom području, koji su uhapšeni u operativnoj akciji Klanac. Za organizatora T.H.* i pripadnike ove grupe R.A.*, T.A.*, M.E.*, M.S.* i A.E* pritvor je predložen zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo, uništiti dokaze ili uticajem na svjedoke i saučesnike ometati krivični postupak.

 

Protiv ove grupe, koja je na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona djelovala od 2018. godine, Tužilaštvo i Policija Distrikta duže vrijeme intenzivno provode istražne aktivnosti. Prije dva dana sprovedena je operativna akcija kodnog naziva Klanac, kada je slobode lišen veći broj lica i izvršen pretres na 22 lokacije. Po jučerašnoj predaji ovom tužilaštvu, obavljeno je ispitivanje organizatora grupe, te šestoro lica s ovog područja osumnjičenih da su njeni pripadnici.

 

Zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna, Tužilaštvo je danas predložilo Osnovnom sudu Distrikta da šestorici osumnjičenih odredi pritvor. Usto, određivanje pritvora predloženo je i usljed bojazni da će uništiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove ili da će uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače ometati krivični postupak.

Pored toga, Tužilaštvo Distrikta je radi predlaganja i određivanja pritvora dostavilo dokaze i za tri osumnjičena s područja FBiH Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

 

 

Grupa s većim brojem članova, jasnom hijerarhijom i podjelom zadataka, osumnjičena je za prometovanje preko 90 kilograma narkotičkih sredstava u periodu od oko tri godine. Sumnja se da je, počev od od 2018. godine pa do izvršenih hapšenja organizatora i njenih pripadnika, u okviru ove organizacije prometovano oko 97.662 kilograma kanabisa i amfetamina, te dvije hiljade tableta Ecstasya. Oni se sumnjiče za krivična djela organiziranog kriminala iz člana 336 Krivičnog zakona Distrikta u vezi s krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz člana 232 istog zakona. Određivanje pritvora predloženo je prema ukupno devet pripadnika ove grupe – šestorici u Brčkom, a trojici u Tuzli.

 

 

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica, prenosi Radio Brčko.

 

 

Više...

Brčko: Vlada iz rezervi budžeta obezbijedila sredstva za direktnu nabavku vakcina

  • Objavljeno u Brcko

 

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH na redovnoj sjednici usvojili su, na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge, Odluku o korištenju finansijskih sredstava iz rezervi budžeta Brčko dstrikta BiH za 2021. godinu, u iznosu od milion i 170.000 maraka u svrhu direktne nabavke vakcina.

 

„Vlada se odlučila da izvrši nabavku 20.000 doza kineske vakcine „Sinofarm“ i tokom dana očekujemo da dobijemo ugovore, po kojima obavezan rok za isporuku ne bi bio duži od 60 dana“, izjavio je šef Odjela za zdravstvo Sead Šadić.

 

 

U Brčko se očekuje i dolazak novih 1.000, od ukupno 50.000 doza vakcina koje je BiH donirala NR Kina, zatim u maju nova isporuka Fajzer vakcina kroz COVAX mehanizam, kao i vakcina nabavljenih u saradnji sa EU i vakcina Astra Zenaka nabavljenih putem Poljske.

 

Podsjetio je da je do sada prvom dozom vakcinisano preko 1600 osoba, s tim da se već kraju privodi, prošle sedmice započeta revakcinacija zdravstvenih radnika.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

Bošnjaci u Veroni kupuju svoje vlastite džematske prostorije

 

Bošnjačka dijasporalna zajednica širom svijeta u posljednjih nekoliko godina bilježi porast izgradnje i kupovine vlastitih nekretnina, koje im u velikoj mjeri olakšavaju aktivnosti koje reliziraju.

 

Među njima je i zajednica Bošnjaka u Italiji, koja je u ramazanskim danima krenula u jedan izuzetno značajan projekat. Predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka u Italiji, Nermin Fazlagić, ističe da je ovo značajan poduhvat za jednu od najmlađih bošnjačkih dijasporalnih zajednica.

 

 

- U veoma kratkom vremenu, u toku jedne zdravstvene i ekonomske krize, iz Italije pristižu samo lijepe vijesti: džemat Biella će ubrzo uknjižiti prostorije na svoj džemat, koje će ujedno biti i prostorije sjedišta IZBI na državnom nivou. Ahmed ef. Tabaković je došao u Italiju kao prvi imam koji je službeno priznat kao vjerski službenik od države Italije u džemat Ital-Bosna i napokon, moja Verona je krenula u realizaciju projekta za koji smo čekali dugi niz godina - kupovina džematskih prostorija. Početni kapital je osiguran već na prvom sastanku i sada će akcija za prikupljanje ostatka novca trajati sve do 31. maja - istakao je Fazlagić, dodajući da je teško opisati osjećaj koji ova vijest budi među Bošnjacima Italije.

 

Dodaje da je realiziranje ovog projekta izuzetno bitno jer ima za cilj motivisanje drugih Bošnjaka u Italiji da se odluče za sličan poduhvat u cilju općeg jačanja Bošnjaka u Italiji.

 

 

 

- Molim sve dobre ljude da nam u ovom mubarek mjesecu ramazanu pomognu da udarimo temelje jednog vakufa koji će u Veroni, sve do sudnjega dana, biti izvor hajrata i sevapa - naglasio je Fazlagić.

 

Ahmed ef. Tabaković, v.d. glavnog imama Italije i imam džemata Ital-Bosna, koji je nedavno došao u Italiju, napominje da bi realiziranjem ovog projekta Bošnjaci dobili značajan objekat u jednoj svjetskoj metropoli kao što je Verona.

 

 

- Kupovina prostorija džemata Nur u Veroni predstavlja veliki iskorak očuvanju vjerskog identiteta naših ljudi. Islamska zajednica Bošnjaka u Italiji bi realizacijom ovog projekta uknjižila i drugi objekat u nešto malo više od godinu dana. Još primamljivija činjenica jeste da bismo imali naš objekat u jednoj od evropskih metropola što bi zasigurno doprinijelo boljoj promociji i predstavljanju naše zajednice u Italiji - smatra Tabaković.

 

Ramiz Hozanović, član odbora Islamske zajednice Bošnjaka Italije i blagajnik džemata Nur, smatra da Bošnjaci postaju prepoznatljiv faktor u Italiji, te da je njihova obaveza da i na ovaj način čuvaju identitet i bošnjačku tradiciju.

 

 

- U ovim vrememima je jako bitno da naše džematlije imaju neko mjesto gdje mogu obavljati svoje vjerske obaveze. Imat ćemo  svoj centar okupljanja i međusobne komunikacije. Naše mlađe naraštaje ćemo učiti svojoj vjeri kulturi i tradiciji jer samo tako možemo sačuvati svoj identitet - zaključio je Hozanović, saopćilo je Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore.

 

Izvor:Faktor

Više...

Iftari i na gradilištu nadomak Tarčina

  • Objavljeno u BiH

 

Omer Zec bio je s radnicima na gradilištu nadomak Tarčina. U trećoj smjeni radi 25 radnika i svi poste.

 

 

Ramazan u očima građevinskih radnika svake godine ima istu draž. Teški fizički posao u trećoj smjeni od sedam do sedam, bez hrane i pića. Kada se približi vrijeme iftara, radnici se s gradilišta vraćaju u kamp. Među njima je i Ajnur Jusufović. Da li zbog navike ili jake vjere, rad tokom posta - priča nam, ne predstavlja problem. Već drugi ramazan na gradilištu. Nedostatak vode u velikoj količini prašine u kojoj radi, za njega je jedini izazov.

 

 

- Meni je lakše postiti ovdje, jer nekako dođem sa smjene umoran, dok se istuširam, malo odmorim, ustaneš smjena, sa smjene ide iftar i to je to. To je kad je noćna. Kad jednom ufatiš naviku, to ide – priča Ajnur.

 

Daleko od sjaja džamijskih kandilja i zvuka ezana, koji najavljuje početak iftara, radnici gledajući na sat, čekaju iftar.

 

 

- Iščekujemo iftar, postimo svaki dan. Druga smjena nam traje sedam dana, sedam noćnih i tako, čitav ramazan posti se. Nije nam teško, postimo, borimo se i tako. Firma nam finansira iftare, imamo i sehure i iftare – kaže Mehmed Šišić.

 

 

Zalaskom sunca, svim radnicima na gradilištu zamiriše trpeza. Možda ne kao u vlastitom domu, ali okupljeni za istom stolom, kažu da se osjećaju kao najveća porodica.

U kampu su obezbijedili i uslove za namaz. Ukoliko im posao dozvoli, na taj način zahvale se Bogu za snagu i izdržljivost koju im pruža tokom dana.

 

 

- Imamo tu sve, sve je to lijepo pospremljeno, mi radnici očistimo to, tako da bude spremno za ostale – ističe Ajnur Jusufović.

 

 

Nakon iftara radnici se vraćaju na gradilište, gdje ostaju sve do sehura, a kažu da ponekad ako je posao obiman, sehure i u tunelu. Njihova želja za postom u ovom svetom mjesecu toliko je jaka da i pored teškog fizičkog posla sve prepreke koje im se nađu na putu budu prevaziđene.

 

Izvor: Federalna.ba

 

Više...

Večeras Lejletul-Bedr: Za pobjedu treba čvrsta vjera, odlučnost, disciplina, lični angažman i dova

 

Muslimani večeras sa akšamskim ezanom obilježavaju Lejletu-Bedr.

 

Podsjetimo, na brdu Bedr, blizu grada Medine, 17. ramazana, 624. godine dogodila se prva bitka u historiji islama.

 

 

Kako navode iz Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, muslimana je u toj historijskoj bitki bilo 314, a njihovih neprijatelja, idolopoklonika je bilo 1.300. Iako brojčano slabiji, muslimani su, predvođeni Muhammedom, a.s., vojno porazili neprijatelje. O toj pobjedi se u Kur'anu kaže "Koliko je maloljudnih skupina koje su, voljom Božijom, ostvarile pobjedu nad mnogoljudnim skupinama, jer je Bog uz strpljive".

Bitka na Bedru je inspiracija muslimanima i potvrda da brojčani odnos snaga nije presudan, već iskrena vjera i to je znak da je snaga u jedinstvu muslimana.

 

 

- Svaka generacija ima neki svoj Bedr, uključujući i važne poslove u zajednici koje treba riješiti na kvalitetan način, ulažući maksimalne napore, kao što su borci na Bedru uložili maksimalne napore da odbrane svoje živote. Da odbrane svoje pravo na postojanje, na slobodu vjere, na život, imovinu. Svaka generacija mora maksimalno uložiti trud u zaštiti svoje zajednice, u napretku, prosperitetu – navode iz Uprave.

 

 

U tom smislu danas treba razumijevati Bedr, tu veličanstvenu pobjedu. To je i pobjeda nad samim sobom. I post nam pomaže da se discipliniramo, da stavimo pod kontrolu naše snage, porive, strasti. I to je zapravo taj Bedr koji se razumijeva u ovom vremenu, borba sa samim sobom, sa svojim porivima. Sa svojim lošim navikama, osobinama, u cilju poboljšanja općeg ambijenta življenja. Ramazan nam pomaže da ova naša situacija, ambijent, budu prozračni, čisti. Pomaže nam da se družimo. To je smisao zajedničkih iftara, smisao mukabela, naših namaza u džematu, teravija. Da se razmjenjuju mišljenja, stavovi, da se pomaže drugima, da jačamo naš džemat, Islamsku zajednicu u cjelini.

 

Bedr je svjedočanstvo čovjekovih izazova i poteškoća kroz prostor kojim hodi, jer život jest jednako problem, život jest jednako izazov, život je i patnja. Primarna zadaća ljudske zajednice, džemata, jeste čuvanje Bedra i čuvanje vjere.

Za bedrovsku pobjedu potrebna je čvrsta vjera, odlučnost, disciplina, lični angažman i dova, upravo onako kako je postupio Poslanik islama u noći Bedra obraćajući se Allahu kratkom ali jezgrovitom dovom:

 

 

"Allahu moj! Podari mi obećanu pobjedu. Ako me neprijatelj pobijedi, zavladat će zabluda i nasilje i neće više biti onih koji će islam čuvati".

 

 

Zato, ako želimo više bedrovskih pobjeda vratimo 17. noć ramazana tamo gdje je u našoj tradiciji i praksi pripadala, neka to bude ponovo noć naše pojačane brige za "džemate u dijaspori – za povratničke džemate".

Simbolički kazano, naš hod kroz dunjalučku bašču omeđen je bedrovskim pobjedama ili uhudskim porazima.

 

 

Centralni događaj Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja Lejletu-Bedra bit će održan u Ratnoj džamiji na Igmanu. BIR Televizija će emitovati specijalni program posvećen Bedru, uživo iz džamije na Igmanu.

 

Izvor: Faktor

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com