Menu

Stjepanović, Mendeš i Krndelj: Mi smo jedini legitimni većinski predstavnici Hrvata Istaknuto

tomislav hdz 1990Tomislav Stjepanović /HDZ 1990/, Pejo Mendeš i Ivan Krndelj /HSS/ na današnjoj konferenciji za novinare izjavili su da su oni jedini i pravi legitimni većinski predstavnici Hrvata.

 

 

"Mi smo jedini legitimni predstavnici hrvatskog naroda na prostoru Brčko distrikta BiH. Takođe, iznenađen sam odlukom skupštinske većine da nastavljaju djelovati sa dva zastupnika iz HDZ-a Ilijom Marićem i Ivicom Filipovićem. Jučerašnja izjava Filipovića da je "u politici nekada dva više od tri" nije korektna i mogu slobodno reći da su takve matematike Hrvate u BiH debelo koštale

 

Skupštinska većina jučer je na sastanku donijela odluku da nastavljaju da djeluju sa dva predstavnika iz HDZ-a što je Stjepanović zastupnika danas javno reagovao i kazao da sa takvim postupkom svjesno krše Statut Brčko distrikta BiH kao i zakone.

 

"Nikada neću podržavati ovakav rad Skupštine. Tražit ću da se u ovaj slučaj uključi i supervizor za Brčko distrikt BiH kao i institucije koje su zadužene za praćenje poštivanja Statuta i zakona", kazao je Stjepanović.

 

Stjepanović je kazao da su predstavnici HDZ-a spremni na političku trgovinu.

 

"Oni žele prepustiti Odjel za evropske integracije u Vladi drugim narodima, u zamjenu za ostanak u većini. Ta trgovina predstavnika Hrvata koji trenutno čine vlast prešla je svaku ljudsku i moralnu granicu", kazao je Stjepanović.

 

tomo krndelj franjic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na niz optužbi iz HDZ-a Stjepanović je kazao da bez njegovog aktivnog rada i doprinosa HDZ nikada ne bi dobio treći mandat.

 

Na današnjoj konferenciji za novinare obratio se i predsjednik HSS-a Ivan Krndelj koji je kazao da su Stjepanoviću upućene prijetnje i da mu je zbog toga ugrožen život.

 

"Ja još jednom čestitam Stjepanoviću na hrabrom potezu zbog kojeg su mu upućene prijetnje i ugrožen život", kazao je Krndelj.

 

U obraćanju on je naglasio da se u naredna dva mjeseca očekuje prelazak još jednog zastupnika HDZ-a.

 

"U naredna dva mjeseca očekuje se prelazak još jednog zastupnika HDZ-a. Time bi HDZ ostao sa samo jednim predstavnikom u Skupštini", kazao je Krndelj.

 

Dodajući da ako skupštinska većina ostane pri stavu da funkcioniše sa manjinskim dijelom hrvatskog naroda bilo bi opasno po Distrikt.

 

"To je poništavanje svih demokratskih načela većinskog učešća i njihovog koalicijskog sporazuma koji kaže da mora biti većinska zastupljenost svih naroda. Ako dođe do preglasavanja većinskog dijela hrvatskih zastupnika onda to nije Skupština, nego "privatna firma pojedinaca koji se nikoga ne boje i koji misle da mogu da rade što hoće", kazao je Krndelj.

 

Podsjećamo, Tomislav Stjepanović, bivši zastupnik i član HDZ Brčko distrikta BiH u ponedeljak na konferenciji za novinare saopštio je da je prešao u HDZ 1990 zbog kako je naveo njihovog nerada, nebrige za mladima i mladim porodicama, nebrige za ostankom ljudi na ove prostore...

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com