Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Četvrtak, 28 Septembar 2017

Bakir Izetbegović o Danu Bošnjaka: BiH je naš temeljni okvir opstanka

  • Objavljeno u BiH

baki5432U sarajevskoj Vijećnici večeras je održana svečana akademija povodom obilježavanja 28. septembra - Dana Bošnjaka. Organizatori su bili VKBI, BZK Preporod i HO Merhamet, a pored brojnih akademika i gostiju iz javnog života događaju je prisustvovao i veliki broj političara, među kojima je i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Više...

Čak 16 osoba završilo u bolnici zbog trovanja gljivama

  • Objavljeno u BiH

gljive14Ovo doba godine je, uz proljeće, najplodnije za gljivare. No, u gljivarenju je lako pogriješiti. Dokaz tome je to što je u periodu od 23.09. do 27.09. u Klinici za infektivne bolesti UKC RS zbog trovanja gljivama hospitalizovano 16 pacijenata sa područja opština Banjaluke, Laktaša, Gradiške, Čelinca, Prnjavora i Kozarske Dubice, navode nezavisne.

Više...

Usvojena Odluka za dodjelu sredstava za banjsko-klimatsko liječenje penzionera iz Brčkog

  • Objavljeno u Brcko

pen2ziVlada Brčko distrikta BiH usvojila je danas na 26. redovnom zasjedanju Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava za 2017. godinu za dodjelu granta Udruženju penzionera Republike Srpske i Udruženju penzionera PIO/MIO Federacije BiH za finansiranje troškova banjsko-klimatskog liječenja penzionera. Svakom od spomenutih udruženja dodijeljeno je po 50.000,00 KM.

Više...

Kuće u kojima žive samo vjetrovi

  • Objavljeno u BiH

nanaKo će prebrojati sve te prazne kuće u kojima pauci raspliću svoje carstvo ili plaču usamljene majke pune iščekivanja – hoće li i ove godine djeca zakucati na vrata prije smrti?

Više...

Dodik poslao tri pisma Trumpu, želi ukidanje sankcija

  • Objavljeno u BiH

dodik67Beogradski sedmičnik NIN u novom broju piše kako je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ovog ljeta uputio tri pisma administraciji Donalda Trumpa u Washingtonu u kojima nudi saradnju kako bi mu bile skinute sankcije SAD-a, piše agencija Patria.

Više...

U Brčkom obilježen Dan Drugog korpusa Armije RBiH

  • Objavljeno u Brcko

dankorpusa-678x381Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH iz Brčkog uzeli su učešće u obilježavanju Dana Drugog korpusa. Polaganjem vijenaca na centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Brčkom, prisjetili su se svojih saboraca iz 108/215. Viteške motorizovane brigade koja je djelovala u sklopu Drugog korpusa.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com