Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Utorak, 23 Oktobar 2018

STEM AKADEMIJA - BESPLATAN POKAZNI ČAS U BRČKOM: Neka i vaše dijete bude spremno za digitalno doba

  • Objavljeno u Brcko

stem8U petak, 26.10.2018. godine u 17 sati STEM akademija organizuje u Brčkom besplatan pokazni čas za sve zainteresovane, gdje će se buduća STEM djeca i mladi (6-15 godina) i njihovi roditelji upoznali sa STEM trenerima, robotima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji. Nakon izvrsnog uspjeha koju je prva STEM akademija u BiH ostvarila u Tuzli, na ovaj sveobuhvatni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathemtics) obrazovni program za djecu i mlade upisujemo prvu generaciju polaznika u Brčkom.

 

Više...

Mnogo muke oko magaraćeg mlijeka

  • Objavljeno u BiH

magOdlučili smo da kupimo jedno magare. To nam je bilo isplativije nego da kupujemo mlijeko sinu. Dijete, koje su gotovo dva mjeseca bezuspješno liječili u bolnici, uspjelo je da se izliječi za šest dana magarećim mlijekom, kaže Alen Džindo. Zbog velikog interesiranja ljudi, supruga Meliha predložila mu je da se upuste u neizvjesni poduhvat uzgoja magaraca kako bi njihovim mlijekom pomogli i drugima

 

Više...

Dodik će morati promijeniti pristup i ublažiti retoriku

  • Objavljeno u BiH

sa dz"SNSD je imao sve poluge vlasti i čitav sistem na raspolaganju i očekivano je bilo da će sve to iskoristiti da ponovo osvoji vlast. Opozicija nije imala različit pristup ključnim pitanjima u odnosu na vlast, čime je poslala poruku građanima da će sve biti isto, a da samo oni trebaju vladati. Zbog toga su građani dali podršku aktuelnoj vlasti. Nije ponuđeno ništa novo i to se vidjelo kroz blijedu i neuvjerljivu kampanju opozicije"

 

Više...

Zbog odlaska radnika stavili ključ u bravu

  • Objavljeno u BiH

radnici-slovaCKA-2122-CustomKriza po pitanju radne snage u BiH je kulminirala, a ona se zasad najviše prelama preko leđa malih preduzeća i preduzetnika kojima u nedostatku kadra ne preostaje ništa drugo, nego da stave ključ u bravu.

 

Više...

Klišei otkrivaju da franšize ostaju bez ideja

terKritičari sedme umjetnosti se slažu da u današnje vrijeme industrija filmova se svodi na to ko će ugrabiti najviše novca pomoću već poznatih likova i dobrano iskorištenih franšiza. Svi ti potencijalni nastavci trebalo bi da imaju svježe ideje kako bi privukli publiku u bioskope, ali to nije uvijek slučaj.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com