Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Ponedjeljak, 27 Avgust 2018

Obustava saobraćaja zbog deminiranja obale Save

  • Objavljeno u Brcko

demineri-2-to-642x336-1Na osnovu zakonskih ovlaštenja, Policija Brčko distrikta BiH donijela je Rješenje o privremenoj obustavi saobraćaja za sva vozila, na magistralnom putu M.14.1 Brčko – Bijeljina, na izlazu iz mjesta Gredice (oko 5 km jugoistočno od Brčkog kod Benzinske pumpe „Terex"), zbog obavljanja poslova deminiranja obale Save.

 

Više...

Šadić: Prioritet kapitalni budžet

  • Objavljeno u Brcko

sadic-642x336Novi glavni koordinator brčanske Vlade, magistar Sead Šadić, rođen je 1986. godine u Brčkom, inače oženjen, otac jednog djeteta. Šadić je prošle sedmice preuzeo ovu poziciju, te smatra da će svoje aktivnosti usmjeriti u dva ključna pravca.

 

Više...

Udruženja ubijenih Hrvata i Srba u Brčkom sa bošnjačkim udruženjem neće obilježiti Međunarodni dan nestalih

  • Objavljeno u Brcko

icmp-identifikacija-laboratorija-2252015-1Udruženje porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikta BiH u koordinaciji sa Udruženjem za pomoć žrtvama i preživjelim seksualnog nasilja „SUZE" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Udruženjem logoraša Brčko distrikt Bosne i Hercegovine a uz podršku Međunarodnog komiteta za nestale osobe organizuju obilježavanje 30. avgusta – Međunarodnog dana nestalih. Obilježavanje će početi na Trgu mladih nakon čega će aktivnost biti prebačena na most na rijeci Savi.

 

Više...

Dabar, selo grmečkih robinzona: Lipa otišla u nebo, a ja se savio do zemlje

  • Objavljeno u BiH

dabar seloDavno je to prošlo vrijeme kada su pijetlovi na Dabarskoj visoravni iznad Sanskog Mosta, a ispod Mrežnice, na planini Grmeč, budili domaćine. Planina je ostala, ljudi nisu. Poljane su se pretvorile u šumske čestare i prašume, kaljavi putevi u kratere. Priroda je pobijedila čovjeka. Livade su osvojile čerge divljih kupina i oskoruša.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com