Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Utorak, 15 Oktobar 2019

U Brčkom nema zadržavanja ilegalnih migranata

  • Objavljeno u Brcko

miiiiBroj ilegalnih migranata koji prolaze kroz Brčko znatno je povećan u odnosu na 2017. i 2018. godinu. Tada ih je registrovano 21, a u 2019. godini 185 . Većina njih je iz Pakistana , Libije , Bangladeša, Afganistana i određen broj njih je iz Sirije a u Bosnu i Hercegovinu ulaze mimo graničnih prelaza.

 

 

Više...

Upozoravajuće stanje sa klizištima u Distriktu

  • Objavljeno u Brcko

kliziste rasljani infoNadležni upozoravaju da je zbog neblagovremkenog djelovanja stanje sa klizištima u Brčko Distriktu upozoravajuće. Edin Zaimović, šef Odjela za javnu bezbjednost ističe da aktivna klizišta prijete uništenju, kako javne, tako i privatne imovine, a posebno je izražena ugroženost i opasnost po ljude.

 

 

Više...

Uhapšen inspektor policije Brčko distrikta

  • Objavljeno u Brcko

happppU akciji kodnog naziva „Lisac“ Policija Brčko distrikta uhapsila je sinoć inspektora Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta BiH čiji su inicijali J. J. (45) zbog krivičnog djela iz oblasti korupcije.

 

 

Više...

Fiskalne kase odgodile 900 ročišta u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

fiskalna kasaAdvokati u Brčkom istrajni su u namjeri da budu izuzeti iz sistema fiskalizacije, zbog kojeg je već propalo 900 ročišta, a o izmjenama Zakona o fiskalnim sistemima, koje bi donijele rješenje tog problema, konačno bi trebalo da bude riječi sutra na sjednici Skupštine distrikta.

 

 

Više...

Brčko: Vakcine protiv gripe stižu u novembru

  • Objavljeno u Brcko

ROUT0370 1200x640Vakcine protiv sezonske gripe trebale bi u Javnu zdravstvenu ustanovu u Brčko stići tokom novembra, nakon čega će krenuti vakcinacija stanovništva, saznali smo danas od doktorice Anđe Nikolić, šefa Pododjeljenja za javno zdravstvo distrikta.

 

 

Više...

ŽFK LOKOMOTIVA Brčko: Nova pobjeda lokosica

  • Objavljeno u Sport

lokosŽFK LOKOMOTIVA Brčko želi da napreduje, a da je tako potvrđuje i novo lice u stručnom štabu. Uz Milorada Iliškovića od sad će raditi i Selma Omerović, trenerica koja iza sebe ima odlične rezultate sa ekipama Gradine i Iskre. Njih dvoje zajedno rade i kao treneri u stručnom štabu ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine do 19 godina sa kojom su izborili ukazak u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com