Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Ponedjeljak, 28 Oktobar 2019

BiH: Zabranjen uvoza mandarina iz Turske

  • Objavljeno u BiH

Voce Povrce otrov 670x447Fitosanitarna inspekcija u Republici Srpskoj zabranila je uvoz pošiljke mandarina, porijeklom iz Turske u količini od 21 tonu, jer je utvrđeno prisustvo pesticida iznad propisanog maksimalnog nivoa, saopćeno je iz entitetskog Inspektorata.

 

 

Više...

BiH: Moždani udari sve češći i kod mlađih osoba

  • Objavljeno u BiH

mozak mozdani talasi dnevneMoždani udar je postao sve učestalija bolest kod ljudi – upozorila je danas profesorica i liječnica na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla Mirjana Vidović, povodom obilježavanja 29. oktobra, Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara.

 

 

Više...

IT industrija predstavlja jednu od važnih poluga u zadržavanju mladih u BiH

  • Objavljeno u BiH

it6IT industrija već desetljećima u svijetu predstavlja jednu od najprosperitetnijih i najbrže rastućih industrija općenito. Promjena trendova u formalnom obrazovanju, koje inače tradicionalno sporo mijenja svoja sistemska rješenja na globalnom nivou, je upravo u ovom industrijskom segmentu najvidljivija i najbrža, proizvodeći kadrove čije je zaposlenje gotovo automatizmom garantirano.

 

 

Više...

Zakon o fiskalizaciji u Distriktu moraju svi poštovati

  • Objavljeno u Brcko

Pres fiskalizacija 1 642x336Predstavnici klubova zastupnika iz reda Bošnjaka danas su na upriličenoj press konferenciji ponovili stav, iznesen na prošlom zasjedanju Skupštine, da su protiv izuzimanja iz Zakona o fiskalizacij advokatske djelatnosti u Distriktu, jer se time, kažu, vrši diskriminacija drugih obveznika.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com