Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Utorak, 14 Juli 2020

Četiri decenije bez dana odmora i bolovanja

  • Objavljeno u BiH

deceDokaz da priča o tradicionalnim zanatima još diše u njedrima visočke čaršije jeste primjer obućara koji i danas ručno izrađuje kožne mestve i čuva divne primjerke opančarskih kalupa. Ono što je također ostalo isto jeste ljubav prema ovom poslu i želja za očuvanjem onoga što je dio nas već stoljećima. Ta ljubav kod Ibrahima Buluta traje već više od 50 godina

Više...

Neumorni dobročinilac

  • Objavljeno u BiH

dobr“Moj jedini motiv u svemu jeste žudnja za sevapom, za djelom kojim se ljudi i životinje mogu okoristiti. Kad navečer iščekujem jaciju, često razmišljam o svojim djelima, a dobro me sjećanje služi i dobro pamtim mnogo toga. Često se zapitam: 'Allahu dragi, je li malo sve ovo sve što sam do sada uradio? Jesam li mogao više?' I ostanem u uvjerenju da sam ipak malo uradio”

Više...

Brčak optužen da je neovlašteno nabavljao i prodavao opojnu drogu kokain, vatreno oružje i municiju

  • Objavljeno u Brcko

kalanTužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Safeta Hasikića (34) iz Brčkog zbog sumnje da je u ovom gradu neovlašteno nabavljao i prodavao opojnu drogu kokain i automatsko oružje s pripadajućom municijom. Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, Hasikić se tereti za krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

Više...

Ugostiteljski meni kroz digitalni kod

 

Restorateri, ugostitelji, vlasnici kafe barova i klubova, posebno u današnje vrijeme, trude se da poboljšaju uslugu i ponudu, privuku što veći broj gostiju i svojom uslužnošću i kvalitetom ponovo privuku iste, ali i nove goste.

Za one koji žele da unaprijede svoje poslovanje primjenom moderne tehnologije, pravo rješenje je korištenje QR-koda, čijim skeniranjem gost u svega nekoliko trenutaka otvara digitalni meni na kojem je ispisano sve ono što ugostiteljski objekat nudi.

“Gastronomija podliježe strogim higijenskim propisima. Jelovnici i karte pića su među predmetima koji se najviše dodiruju, i ma koliko da se dezinfikuju, opasnost od prenosa virusa može da postoji. Da bi izbjegli opasnost od moguće zaraze, rješenje “Naš-meni” nudi digitalni i beskontaktni meni u restoranu ili kafiću. Gosti i posjetioci jednostavno mogu skenirati QR kod, pregledati meni na svom telefonu i prije dolaska konobara, već znati šta žele da naruče i koliko će za to novca da izdvoje,” kažu u firmi Under Control, koja ugostiteljima nudi ovo rješenje.

Uvođenje digitalnog menija u poslovanje je vrlo jednostavno.
“Pošaljite nam Vaš meni, dodijelićemo vam jedinstveni QR kod koji će otvarati Vaš meni. Postavite kod na vidljivo mjesto gdje ga gosti mogu lako skenirati. Ukoliko ne posjedujete Vaš meni u digitalnom formatu, mi ćemo ga izraditi za Vas. Takođe, dobićete željenu količinu QR naljepnica u visokoj rezoluciji, za onoliko stolova koliko imate ili manje, i u kojem god formatu želite. Ukoliko idete u korak sa tehnologijom, Vaš restoran ili kafić će izgraditi i novi ugled “modernog” mjesta,” kaže ova mlada ekipa

Za ugostitelje zainteresovane za primjenu baš ovog rješenja u svom objektu, više informacija na web stranici: https://nas-meni.ba/

Više...

Brčko: Gradonačelnik organizovao prijem za učenice generacije

  • Objavljeno u Brcko

ucceKatarina Mirković iz JU Tehničke škole, Sofija Stević Ranković iz Ekonomske škole, Matea Brkić iz JU Poljoprivredne i medicinske škola i Nikolina Stanišić iz JU Gimnazije „Vaso Pelagić danas su bile gosti gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniše Milića u Gradskoj vijećnici koji je zajedno sa šefom Odjeljenja za obrazovanje Senadom Osmanovićem upriličio prijem za učenice generacije s područja Brčkog.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com