Menu

Komisija za evropske integracije Skupštine Distrikta: Sljedeće sedmice u Brčkom Dan otvorenih vrata Istaknuto

61353573Komisija za evropske integracije Skupštine Brčko distrikta BiH održala je danas šestu sjednicu na kojoj su razmatrana pitanja organizacije Dana otvorenih vrata.

 

Dan otvorenih vrata Komisije za evropske integracije Skupštine Brčko distrikta BiH za studente i predstavnike omladinskih organizacija Brčko distrikta bit će održan iduće sedmice 18. 10. 2017. godine (srijeda) s početkom u 11 sati u velikoj sali Skupštine Brčko distrikta BiH. Organizovanje ovog događaja podržali su Kancelarija Evropske unije i Misija OSCE-a u BiH, a osnovni cilj je jačanje saradnje između Komisije i mladih kao ciljne grupe posebne važnosti, promocija uloge Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija, unapređenje razumijevanja tog procesa, kao i upoznavanje s mogućnostima koje se pružaju studentima i mladima angažovanim u nevladinom sektoru.

 

Predviđeno je da Komisija za evropske integracije tokom Dana otvorenih vrata predstavi dosadašnji rad i nadležnosti u procesu integracija, dok će Odjeljenje za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Brčko distrikta BiH upoznati učesnike s procesom pristupanja EU i dati detaljan osvrt na ulogu Distrikta u tom procesu. Osim toga predviđena je i prezentacija EU info centra.

 

Predviđeno je da ovom događaju prisustvuju predsjednik i potpredsjednik Skupštine, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta kao i dekani fakulteta u Brčkom.

/BDCTV/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com