Menu

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Distrikta: Uskoro će se rasvijetliti sva događanja oko zgrade Policije Istaknuto

Esed KAdric info6Na pripremnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta utvrđen je dnevni red za 19. sjednicu na kojoj će se naći između ostalog i tačke vezane za nedovršenu zgradu Policije, zabrani pušenja na javnim mjestima, autocesti Beograd-Sarajevo koja bi trebala da ide kroz Distrikt kao i naplati parkinga.

 

"Kada je u pitanju nova zgrada Policije uskoro će se rasvijetliti sva događanja, s obzirom da mi već duži period zagrijavamo taj objekat sredstvima Vlade Distrikta, osiguravamo taj objekat, plaćamo angažovane ljude od strane Odjeljenja za javnu sigurnost. Konačno je vrijeme da vidimo kako naći izlaz iz tog problema, stvoriti uslov Policiji da se useli u novu zgradu i ukoliko je bilo određenih propusta da se delegira prema nadležnim istražnim institucijama. Imamo prijedlog za izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima koji se odnosi na provođenje presude Aelacionog suda koja se odnosi na parking ili način naplate parking na području Distrikta Brčko. Također, donijeli smo odluku da se sprovede javna rasprava kada je u pitanju Zakon o zabrani pušenja. Takođe je zanimljiva tačka koja se odnosi na određenje Skupštine da buduća trasa autoceste Beograd-Sarajevo ide preko Distrikta Brčko", prokomentarisao je Kadrić. Na sljedećoj sjednici će se naći i tačka vezana za izvršenje budžeta. " kazao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikt BiH.

 

"Kada su u pitanju Izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta je nešto što je Direkcija preko Vlade trebala pripremiti već prije dva mjeseca s obzirom da ju je Skupština svojim zaključkom obavezala, međutim pošto taj posao nadležne institucije nisu uradile, Skupština prebacuje sada tu nadležnost Skupštinskoj komisiji za budžet i finasije, a odgovornost za nepostupanje po skupštinskom zaključku tražiće se od direktora Direkcije za finansije."

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com