Menu

Brčanski saobraćajni znakovi u rastinju i njivama Istaknuto

znakovibrcko "Kad se ne vodi računa o građanima i njihovom kvalitetu života, ekonomskom prosperitetu kako će onda voditi računa o saobraćajnim znakovima u Distriktu koji su pod rastinjem i "niču" u njivama, što je apsurd. Ovo je samo mali detalj katastrofe koje okružuje građane Distrikta", kazao je jedan od građana Brčko distrikta BiH koji je fotografije proslijedio portalu "infobrcko".

Na jednoj od fotografija vidi se da je saobraćajni znak okružen rastinjem što onemogućuje učesniku u saobraćaju da pravilno postupi. Zbog takvih detalja dešavaju se saobraćajne nezgode, a takođe i na ovom primjeru moguće je da se desi nezgoda, jer vozač u toj ulici teško može vidjeti upozorenje da nailazi na put sa pravom prvenstva prolaza.

Druga apsurdna fotografija koju nam je dostavio je postavljeni saobraćajni znak za pješački prelaz na mjestu gdje, kako kaže građanin, "nema logike".

znak saob pjesacki njiva 2

"Nema logike, put je bez asfalta i pješački prelaz "počinje iz šume". Kome?", kaže građanin koji nam je dostavio fotografiju.

Ovaj saobraćajni znak će imati smisla tek kada se naselje izgradi u kojem će se nastaniti veliki broj stanovništva. Do tada ovaj znak će stojati i pokazivati kako vlast uzaludno troši novac na saobraćajne znakove uzimajući u obzir da jedan znak košta oko 250/300KM. Zapitajmo se, a koliko je samo ovakvih primjera u Distriktu?

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com