Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Konferencija Treći Dan inovacija JP „Komunalno Brčko“ Istaknuto

jkp-dani U četvrtak i petak 5. i 6. novembra organizujemo dvodnevnu konferenciju Dan inovacija JP „Komunalno Brčko", ove godine treći put za redom.

Ovogodišnja konferencija, osim što traje dva dana, posvećena je Smart strategijama i konceptima na razvoju pametnih gradova.

Organizator je naše preduzeće, uz svesrdnu podršku Kancelarije gradonačelnika, sa kojom smo u julu ove godine započeli promociju koncepta „Brčko pametni grad".

Učešće na konferenciji već su potvrdili eminentni stručnjaci. Ana Seliškar, Smart City Consultant iz Ljubljane, govoriće nam o tome kako "Digitalizacija mijenja gradove". Slavko Vidović iz Infodom kompanije iz Zagreba, prezentovaće „usklađenost Smart City strategije prema drugim strateškim dokumentima grada, te metodologije za ubrzanje primjene digitalnih tehnologija". Aco Dragojlović iz preduzeća Informatika Novi Sad predstaviće koncept „Novi Sad – bezbedan grad" i ispričati priču kako je, zahvaljujući digitalnim tehnologijama, Novi Sad danas mnogo sigurniji grad za svoje stanovnike. O pametnim rješenjima i inovacijama u javnim nabavkama, koje više ne treba da budu bauk, govoriće nam Darko Gulija ispred Evropske komisije.

Strategije i koncepti su odlična polazna osnova za sva pametna rješenja, ali bez informaciono – komunikacionih tehnologija i infrastrukture nema ni implementacije funkcija pametnog grada, o čemu će kroz prezentaciju „komunikacijska infrastruktura za pametne gradove" govoriti Rešad Rovčanin iz Cisco-a. U isto vrijeme, značajnu ulogu u smart priči igraju i telekom operateri. Jedan od naših poslovnih saradnika u implementaciji AMM sistema je BH Telekom, čiji Adnan Hantalašević će predstaviti „Internet of Things – Enterprise Cloud".

No, to nije sve.

Drugog dana konferencije organizujemo dvije dvočasovne radionice, u čijem radu će, osim naših inžinjerskih kadrova, učestvovati i zaposlenici relevantnih odjeljenja i službi javne uprave, studenti, učenici i zaposlenici drugih preduzeća. Anita Lovrić iz kompanije Infodom predstaviće „Business Process Management (BPM) za agilne sisteme kao osnova za Smart City i Smart Government", a naši partneri na razvoju Sistema za upravljanje odnosima s kupcima (CRM) Denis Gluhak i Boško Kustura predstaviće koncept tehničkog rješenja za pametni grad i servise.

I ovogodišnji Dan inovacija organizujemo sa ciljem razmjene ideja, znanja, iskustava i pozitivne energije. Namjera nam je da prvog dana konferencije ugostimo, osim predstavnika preduzeća i organizacija i predstavnika javnih institucija, i gradonačelnike i načelnike opština i gradova u BiH.

Koncept Brčko – pametni grad je realna, ali i neizbježna slika našeg grada za nekoliko godina, a ukoliko naš koncept „Smart Grid JKP for Brčko Smart City" podrži i lokalna zajednica, onda imamo dobre izglede da ponovo budemo najinovativnija lokalna zajednica u državi i regionu.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com