Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Nova donacija brčanskim vatrogascima Istaknuto

oprema-uros Odjelu za javnu sigurnost u Vladi distrikta Brčko danas je uručeno terensko komandno vozilo za vatrogasce , zatim jedno sanitetsko vozilo , kao i jedan viljuškar za korištenje u skladišnom prostoru , kazao je Uroš Vojnović, šef Odjela za javnu sigurnost Brčko distrikta.

Vojnović je kazao da od prijatelja iz Njemačke dobijaju podršku u razvoju zaštite i spašavanja i da su danas obišli i vidjeli opremu koja je donirana.

Vozila i viljuškar su donacija jedne vodeće hemijske njemačke kompanije „ Infrasev" iz okolice Minhena , koja prepoznaje rizike i nesreće koje se mogu dogoditi , istakao je Miroslav Kojadinović projektni vođa i menadžer Infrasev kompanije .

On je kazao da je firma Infrasev prepoznala kvalitetan rad Odjela za javnu sigurnost i pratila rad Uroša Vojnovića i odlučila pokloniti vozila koja imaju svrhu spašavanja ljudskih života i života životinja.

donacija vatrogasci 2

Kojadinović je rekao da je njegova kompanija odlučila uzajamno surađivati i pomoći Odjelu za javnu sigurnost Brčko distrikta sa obukom vatrogasaca , dok bi Uroš Vojnović savjetima mogao pomoći određenim njihovim strukturama.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com