Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Prilikom zapošljavanja dati prednost razgovoru, a ne pismenom testu

testiranje324 Novi Pravilnik o zapošljavanju javnih službenika u Distriktu i edukacija potencijalnih pridodatnih članova Komisija za zapošljavanje, centralna je tema četverodnevne edukacije koja se danas završava u Brčkom a provodili su je eksperti Evropske unije.

Vlada Distrikta je angažovala eksperte Evropske unije kako bi u više navrata educirala službenike koji će biti pridodati Odboru za zapošljavanje, kada je riječ o budućim procjenama kandidata koji će biti zaposleni u javnoj upravi, a u skladu sa novim Pravilnikom o zapošljavanju u javne službe Distrikta.

"Mislim da ovakve edukacije, kroz koje je prošlo više od 150 naših službenika, mogu doprinijeti još boljoj procjeni koji je kandidat i zbog čega najuspješniji na raspisanom konkursu» rekao je sekretar vlade Distrikta Davor Šolaja.

Prvi zadatak je potencijalnim pridodatim članovima komisija za zapošljavanje detaljno pojasniti novousvojeni Pravilnik o zapošljavanja u Distriktu.

«No ključ svega: je težiste kod donošenja odluke prebaciti na razgovor sa kandidatom i utisak koji je ostavio, a ne da presudan bude rezultat pismenog testa», rekla je u ime EU , edukator na projektu Vlasta Perla.
(radiobrcko)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com