Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Skupština Distrikta sljedeće sedmice u srijedu Istaknuto

skupstinabd Predsjednici klubova poslanika u brčanskom parlamentu održali su zajednički sastanak, kako bi utvrdili dnevni red i termin održavanja narednog redovnog zasjedanja Skupštine.

Prije započinjanja 63. redovnog zasjedanja brčanski parlament će apsolvirati 17 preostalih tačaka sa predhodno, prekinute redovne sjednice, a tek nakon toga preći će na elaboriranje utvrđenog dnevnog reda koji sadrži 10 novih tačaka.

Naime, pored standardnog Usvajanja zapisnika sa prethodne 62. redovne sjednice, te poslaničkih pitanja, među značajnijim tačkama o kojima će se raspravljati su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o vraćanju napuštene imovine, kao i Revizorski izvještaj o radu Pravobranilaštva za period januar-jun tekuće godine.

Inače, najviše polemičkih tonova na pripremnom sastanku izazvao je prijedlog da se kao i na vanrednoj sjednici i na ovoj nađe Odluka o usvajanju budžeta za tekuću godinu, prije svega imajući u vidu Odlulu apelacionog suda, o stavljanju van snage Budžeta Distrikta za ovu godinu, no uvrštena je u dnevni red zasjedanja, koje je zakazano za narednu srijedu, sa početkom u 10 sati.
(radiobrcko)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com