Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Održana 96. izvanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH Istaknuto

valda96Na dnevnome redu 96. izvanredne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH razmatrala je Informaciju u svezi s postupanjem proračunskih korisnika za vrijeme trajanja Odluke o privremenom financiranju tijela i institucija Brčko distrikta BiH za razdoblje 19. 10. – 31. 12. 2015. godine, od 20. listopada 2015. godine.


„Direkcija za financije Brčko distrikta BiH dala je obavijest svim članovima Vlade kako se ponašati i postupati do kraja godine u drugačijim i novim okolnostima s obzirom na to da je nakon donošenja presude od strane Apelacijskog suda i ukidanja Proračuna za 2015. godinu Vlada Brčko distrikta BiH izmijenila Zakon o proračunu u kojem je stvorila pravni temelj za funkcioniranje po Odluci o privremenom financiranju“, pojasnio je u izjavi novinarima gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.
Imajući u vidu da pojedine odredbe te obavijesti nisu na jednak način shvaćene od svih članova Vlade na izvanrednoj sjednici, analizirano je postupanje u narednom vremenskom razdoblju i konstatirano da je sve ono što je urađeno prije donošenja presude Apelacijskog suda rađeno sukladno zakonima Brčko distrikta BiH.
„Nužno je da svi članovi Vlade najkasnije do srijede za nastavak izvanredne sjednice dostave analitiku utroška sredstava za programe i projekte koji su planirani do konca godine kako bi se izradio jedinstveni dokument koji će pratiti naputak o postupanju u ovakvim uvjetima i koji će se primjenjivati do usvajanja proračuna ili do kraja godine. U naputku će se dodatno pojasniti izvjesni pojmovi stvaranja obveze ili započetih radnji u smislu realiziranja kapitalnog proračuna iz 2015. godine kao i programa i projekata koji su odobreni u ranijem vremenskom razdoblju, a koji do kraja nisu realizirani. Što se tiče procesa zapošljavanja, potrebno je napraviti jasan i precizan plan koje su to pozicije koje ćemo popunjavati, prvenstveno u Odjelu za obrazovanje“, izjavio je gradonačelnik Domić.
On je dodao da se nastavljaju realizirati, prema tumačenju financijskih stručnjaka, svi oni projekti koji su započeti, objavljeni natječaji, potpisane odluke o dodjeli ugovora ili uvođenja u posao, neovisno iz koje godine se financiraju.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com