Menu

Predstavnici Svjetske banke posjetili Vladu Brčko distrikta BiH Istaknuto

2018-03-09-Sastanak Svjetska banka-3Misija Svjetske banke boravi u tehničkoj posjeti Bosni i Hercegovini. Svrha posjete je diskusija s relevantnim zainteresovanim stranama o djelokrugu predloženog Regionalnog programa za integrisani razvoj koridora rijeka Save i Drine, inicijative o kojoj se razgovara u kontekstu Komisije za sliv rijeke Save.

 


Predstavnici Svjetske banke danas su posjetili i Vladu Brčko distrikta BiH, gdje su održali višesatni sastanak s gradonačelnikom Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem i predstavnicima odjeljenja i institucija.

 

U okviru radnog dijela sastanka Brčko distrikt BiH je prezentovao projektne prioritete u vezi s implementacijom navedenog programa koji su podijeljeni u pet oblasti: upravljanje poplavama, upravljanje čvrstim otpadom, tehnička pomoć, razvoj Luke i oblast transporta, s ciljem saradnje koja će dati konkretne rezultate koje će kao napredak u kvalitetnijem životu osjetiti svi građani Distrikta.

 

Za vrijeme posjete Svjetske banke Bosni i Hercegovini teme razgovora su bile državne vodne strategije, akcioni planovi i prioritetne intervencije koje mogu da doprinesu agendi regionalne saradnje i razvoju integrisanog programa za koridor rijeka Save i Drine.

 

Misiju predvode gosp. Javier Zuleta (viši stručnjak za upravljanje vodnim resursima i vođa tima), gosp. Igor Palandžić (stručnjak za vodne resurse i zamjenik vođe tima), Mirjana Karahasanović (viši operativni oficir), gosp. Guy Alaerts (konsultant za upravljanje riječnim slivovima) i gđa Trui Paula Uyttendaele (konsultant za upravljanje vodnim resursima).

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com