Menu

Na Savi i svim desnim pritokama vodostaji u opadanju Istaknuto

Vodostaj Sava Brka4Na svim desnim pritokama rijeke Save kao i na samoj Savi vodostaji su u opadanju, a u zadnja 24 sata vodostaj na vodomjernim stanicama Slavonski Brod i Slavonski Šamac opao je za šest cm, saopćeno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

 

Navode da se, s obzirom na to da nisu prognozirane značajnije količine padavina, u naredna tri dana može očekivati nastavak trenda opadanja nivoa rijeke Save, što će biti uslovljeno i ispuštanjem vode iz retenzije Lonjsko polje.

 

Zaštitni vodni objekti su u stabilnom i funkcionalnom stanju, o čemu se brinu pravni subjekti koji provode mjere aktivne odbrane od poplava na području Posavskog kantona.

 

Zbog dostignutih nivoa vodostaja na vodomjernim stanicama Slavonski Brod i Slavonski Šamac na poplavnom području Odžačke Posavine još uvijek su na snazi mjere vanredne odbrane od poplava, dok se u Srednjoj Posavini provode mjere redovne odbrane od poplava.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com