Menu

Dan Armije RBiH: U Gornjem Rahiću na šehidskom mezarju položeno cvijeće Istaknuto

g rahic sm1Polaganjem vijenaca i cvijeća na Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću i odavanjem pošte poginulim borcima i šehidima danas je nastavljeno obilježavanje Dana Armije Republike BiH u Brčko distriktu.

 

 

Današnji dan je jedan od najbitnijih datuma u novijoj istoriji BiH jer je tad formirana Armija Republike BiH bez koje sigurno danas ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine i zbog toga je njen značaj neprocjenjiv istakao je Safet Bahor predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Armije R BiH Brčko distrikta.

 

Pored jednog nišana na Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću zatekli smo i Fadilu Mehmedović koja je danas obišla mezar svog supruga Ibrahima koji je poginuo 18. aprila 1994. godine.

 

"Ja sam majka troje djece i supruga poginulog borca iza čije pogibije je ostala bol i tuga koja se nikad neće zaboravit", kazala je Fadila.

 

g rahic sm2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH Brčko distrikta BiH I brojni građani juče se položili vijence I cvijeće na spomenik boraca Armije R BiH u Brčkom.

 

Aktivnosti na obilježavanju Dana Armije bit će nastavljene u četvrtak 19. april u 18 sati u Islahijetu predstavljanjem monografije 2. korpusa Armije R BiH.

 

http://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com