Menu

Brčko: Samir Čorbadžić oslobođen optužbi, Čivić djelimično oslobođen i neke tačke optužnice vraćene na ponovno odlučivanje Istaknuto

samir rizoPravosnažnom presudom Apelacionog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine službenik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Samir Čorbadžić oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

 

 

Takođe, bivši šef Odjela za obrazovanje Rizo Čivić djelimično je oslobođen i neke tačke optužnice vraćene su na ponovno odlučivanje.

 

Podsjećamo, optužnicom iz 2014.godine Tužilaštvo Brčko distrikta BiH optužilo je Čivića i Čorbadžića da su zajedno ili samostalno iskorištavali službeni položaj, krivotvorili službene isprave ili nasavjesno obavljali svoje službene dužnosti.

 

Njima je tada stavljeno na teret neraskidanje pojedinih ugovora o nabavci, koje su bili dužni raskinuti, kao i protivzakonito posredovanje odnosno zloupotrebe položaja u zapošljavanju u sektoru obrazovanja. Čivić je bio pojedinačno suočen i s optužbama za plaćanje neizvedenih javnih radova na jednom od školskih objekata u Brčkom.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com