Menu

Brčko: Pravilnikom o specijalizaciji i subspecijalizaciji detaljno razrađen postupak odabira kandidata Istaknuto

lije8Vlada Brčko distrikta BiH danas je usvojila Smjernice za izradu pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o specijalizaciji i subspecijalizaciji.

 

 

Doktor Sabrija Čandić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, istakao je da je ovim pravilnikom detaljno razrađen postupak odabira kandidata kojima će biti odobrena specijalizacija odnosno subspecijalizacija.

 

„Utvrđeni su kriteriji koji moraju biti ispunjeni. Tu se, prije svega, misli na to da ljekar hirurških grana koji traži specijalizaciju ne može biti stariji od 35 godina, zatim da stomatolog ne može biti stariji od 40 godina, da treba da ima određeno radno iskustvo, zadovoljava kriterij koji se odnosi na prosjek ocjena tokom studija i na taj način bi rukovodioci organizacionih jedinica, odnosno menadžeri Doma zdravlja i Bolnice, trebali odabrati odgovarajuće kadrove koje bi predložili direktoru JZU, a on Odjeljenju koje će biti završni organ pri odobravanju specijalizacije", objasnio je Čandić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com