Menu

Učenici škole u Bijeloj turnirom čuvaju uspomenu na nastavnika Josipa Dogančića Istaknuto

20181201 130429Danas su bivši i sadašnji učenici JU Desete osnovne škole Bijela u Brčko distriktu odigrali finalne utakmice trećeg memorijalnog turnira koji se iz godine u godinu odigrava u sjećanje na prerano preminulog nastavnika Josipa Dogančić.

 

 

Turnir se igra već gotovo mjesec dana, a u njemu sudjeluje osam juniorskih ekipa trenutnih učenika osnovne škole u Bijeloj.

 

Uz juniorske ekipe u finalnom danu turnira održane su i revijalne utakmice bivših učenika ove škole, a u kojima je sudjelovalo ukupno četiri ekipe učenika srednjoškolaca.

 

Ukupno dvanaest momčadi koje su izravno sudjelovale u igri te veliki broj navijača i posjetitelja doprinijeli su da turnir iz godine u godinu raste i poprima značenje koje je primarno i zamišljeno.

 

Nastavnik tjelesne kulture Adnan Kurtalić koji je ujedno dao i najviše doprinosa tijekom organizacije naveo je da:

 

"Sjećanje na nastavnika Josipa ostaje sve dok se nastavimo ovako okupljati. Ponosan sam na sve učenike naše škole, bivše i sadašnje. Sportski duh, pozitivna i prijateljska klima kao i broj naših učenika sada iz srednjih škola pokazuju da su ovakva događanja nešto što moramo nastaviti. Nije ovo samo sjećanje na nastavnika Josipa. Ovdje se jednom godišnje okupljaju bivši učenici, mladi ljudi koji se prisjećaju svoga djetinjstva, rane mladosti, prijateljstava, najljepših školskih uspomena i sl. Zato ćemo se za godinu dana ponovno vidjeti na istom mjestu, a nadamo se i uz puno veću potporu i kvalitetniju organizaciju."

 

Ovim finalnim danom turnir je ujedno i zatvoren te su pobjednicima dodijeljene zaslužene nagrade u vidu medalja, pehara i poklon lopti.

 

Medalje je pobjedničkim ekipama uručio ravnatelj Desete osnovne škole Bijela Petar Mendeš.

 

Pedagog ove škole Stjepan Marčetić posebno je istakao činjenicu da su:

 

"Na turniru sudjelovale mješovite ekipe dječaka i djevojčica na što smo posebno ponosni. Ravnopravno rame uz rame i učenici i učenice u istim ekipama. Učenica Marija Matić kvalitetnom igrom i zalaganjem čak je proglašena najboljim igračem turnira među velikom konkurencijom dječaka u kategoriji peti, šesti i sedmi razredi."

 

20181201 13025020181201 130429

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com