Menu

Crveni krst Brčko obilježava Međunarodni dan volontera Istaknuto

ckAktivisti Crvenog krsta/križa Brčko Distrikta su povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, koji se u svijetu obilježava 5.decembra, upriličili na Trgu Mladih promociju svojih aktivnosti i podjelu pristupnica zainteresovanim građanima.

 

 

Članovi Crvenog krsta Brčko Distrikta željeli su pokazati građanima kakve su to oni sve aktivnosti provodili tokom godine na prostoru ove lokalne zajednice i šire u združenim spasilačkim akcijama. Mnogi se rado opredjeljuju za ovu vrstu aktivizma.

 

„Pa naravno to što volim da volontiram i što se od svoje 15-te godine bavim aktivizmom, međutim Crveni krst je za mene nešto posebno, tu nema ne postoji nikakav vid diskriminacije i to je nešto najljepše što se meni desilo u životu", ističe Tanja Ignjić, volonterka Crvenog krsta BD.

 

Učešće na ljetnjem kampu i druženje s aktivistima Crvenog krsta ponukalo je Ednu Mulić da jutros među prvima potpiše pristupnicu ovoj nevladinoj organizaciji.

 

„I gdje mi se jako svidjela njihova komunikativnost i to što pružaju drugim ljudima šansu da vide šta oni zapravo rade i na jako lijep način, također voljela bi da doprinesem našoj zajednici kroz humanitarnu pomoć i da vidim kako se to volontira u Crvenom krstu", kaže Edna Mulić, buduća volonterka.

 

Iako volonterizam ne predviđa nikakvu finansijsku satisfakciju koja bi ovim mladim ljudima omogućila egzistenciju, ipak je preporučuju svakom, jer tvrde da rada i humanosti nikad nije dosta.

federalna.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com