Menu

Prodao bubreg da kupi iPhone, pa ostao nepokretan

iphone bubreg 2Mladić koji je prodao bubreg na crnom tržištu kako bi mogao kupiti iPhone i iPad ostao je nepokretan, piše Daily mail.

 

 

Wang, 25-godišnjak, bubreg je odstranio u ilegalnoj klinici, a zatim ga prodao za 22.000 yuana, odnosno oko 6.000 KM, 2011. godine kad je imao samo 17 godina.

 

Toliko očajnički je želio kupiti iPhone i iPad te dokazati kolegama iz razreda da je u trendu, ali roditelji mu to nisu mogli priuštiti.

 

Zanimljivo je da je Wangu pripalo samo 10 posto od ukupne cijene za koju je organ prodan na crnom tržištu, a najviše su se okoristili posrednici.

 

Situacija je najviše zabrinula njegovu majku koja nije mogla shvatiti odakle njenom sinu novac za uređaje koje je kupio, pa je pozvala policiju.

 

Njegovo stanje se naglo pogoršalo, a uhapšeni su i posrednici (osuđeni na 3 do 5 godina zatvora) i doktori (po 3 godine) koji su obavili operaciju.

 

Wangova porodica dobila je odštetu od 1.47 miliona yuana, odnosno oko 400.000 KM.

 

Ipak, njegova situacija do danas se pogoršala, te po cijele dane mora provoditi u krevetu zbog poteškoća u kretanju.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com