Menu

Avdo Avdić o odluci Tužilaštva BiH u slučaju afere vrbovanja bh. građana Istaknuto

avdoNovinar Žurnala Avdo Avdić u razgovoru za N1 prokomentarisao je odluku Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje je jučer donijelo Naredbu o neprovođenju istrage protiv Mije Krešića, zamjenika ministra sigurnosti BiH, Mate Đakovića, novinara i Ivana Bandića, generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Konzulat u Tuzli, a koji se spominju u okviru afere vrbovanja državljana BiH za obavještajni rad za potrebe Republike Hrvatske.

 

Kako su naveli iz Tužilaštva BiH, naredba je donesena nakon izvršenih provjera u predmetu koji je formiran po službenoj dužnosti, a u vezi navoda iznesenih na Žurnalu u okviru kojih je navedeno da spomenute osobe sudjeluju u nezakonitim aktivnostima povezanim sa vrbovanjem državljana BiH u svrhu nezakonitih aktivnosti na području BiH, a povezanih sa pripadnicima selefijskog pokreta.

 

U razgovoru za N1 Avdić kaže da se ništa drugo nije ni moglo očekivati od Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

"Svaki put kada su ugroženi interesi biznismena i političkih partija HDZ-a i SNSD-a, kada su ugroženi interesi osoba koje rade u službi Republike Hrvatske i Republike Srbije, obično donose naredbe o neprovođenju istrage ili naredbe o obustavi istrage", kazao je Avdić za N1.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com