Menu

Zasebna sjednica o fiskalizaciji u Distriktu Istaknuto

32 sjednica foto 1Završni dio današnjeg zasjedanja brčanskog Parlamenta, okarakterisalo je odlaganje izmjena i dopuna seta od sedam zakona, što u prvom što u drugom čitanju.

To se posebno odnosi na izmjene i dopune Zakona o javnoj imovini Distrikta, koji je tokom cijelog dana bio predmetom usaglašavanja, pa i polemičkih tonova, unutar same parlamentarne većine.

 

Takođe je odložena i rasprava o provođenjnu procesa fiskalizacije u Distriktu, zbog neprisustvovanja zasjedanju čelnih ljudi brčanske Direkcije za finansije.

 

U ovom kontekstu dogovoreno je da bude zakazana posebna tematska sjednica skupštine, sa isključivim fokuson na fiskalizaciju u Brčkom. Inače u popodnevnom dijelu rada skupština je usvojila nekoliko odluka o javnim interesima, te izvještaja o radu javnih službi i preduzeća u Distriktu, za minulu godinu, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com