Menu

baner for web jpg

Sindikat Brčko aktivno šuti kada su u pitanju lažne diplome Istaknuto

sindikat66Sindikat Brčko distrikta BiH i dalje uporno pokušava da sebe predstavi kao jedinu organizaciju koja radi na rješavanju radničkih prava u Distriktu, ali bez rezultata.

 

 Posebno se glas iz ove organizacije čuje pred 1. Maj kada se u svijetu obilježava praznik rada koji ni tada, nažalost, ništa u Distriktu se ne promijeni i radnici nastavljaju da žive bez rješenih osnovnih pitanja.

 

Takođe, Sindikat aktivno već godinama šuti i kada su u pitanju stečene lažne diplome i ostaje nejasno, kako se može šutjeti i na ovom važnom problemu kada slogan iz Sindikata upravo šalje poruku da je I ovaj dio problem društva. “Isto mjesto, ista plata…”, a šta je sa diplomama lažnim?

 

Bez obzira na sve iz Sindikata se nastavlja tradicija slanja poruka svake godine, a to je da izražavaju nadu da će idući 1. Maj biti obilježen u znatno povoljnijim ekonomskim prilikama, te da će konačno doći do značajnijeg rasta proizvodnje, povećanja broja zaposlenih, povećanja plata i životnog standarda radnika.

 

Radnici, ne brinite, biće vam kao i svih prethodnih godina.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com