Menu

baner for web jpg

Brčko: DD "Novi Bimeks" i groblje Istaknuto

2019 04 29 60 61 sjednica vladeVlada Brčko distrikta BiH danas je na trećem nastavku 60. redovne sjednice razmatrala Informacije u vezi sa stečajnim postupkom nad stečajnim dužnikom DD „Novi Bimeks“ Brčko i donijela zaključak u kojem se predlaže Pravobranilaštvu Brčko distrikta BiH da u stečajnom postupku traži izuzimanje parcela, koje su u naravi groblje, po tržišnoj cijeni po metru kvadratnom koju je utvrdila Direkcija za finansije Brčko distrikta BiH.

 

Velida Demirović, zamjenik pravobranioca u Pravobranilaštvu Brčko distrikta BiH, kazala je da postoje određena odstupanja u visini procijenjene vrijednosti parcele u odnosu na vrijednost koju je utvrdila Direkcija za finansije i cijenu koju je utvrdio vještak.

 

„Vlada je danas donijela zaključak gdje se faktički nastavljaju aktivnosti od strane Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH s ciljem preuzimanja parcele koja u naravi predstavlja groblje po procijenjenoj vrijednosti koja je urađena od strane Direkcije za finansije. Predložene cijene Direkcije i vještaka nisu definitivne i tek predstoji donošenje te odluke na sjednici odbora vjerovnika koja će se održati 9. maja“, kazala je Demirović.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com