Menu

Novom sjednicom Skupštine dominirat će uglavnom izvještaji o radu institucija i javnih preduzeća Distrikta Istaknuto

Pripremni foto 1Nova, 48. redovna sjednica Skupštine zakazana je za 15. maj 2019. godine, a počet će nakon što poslanici završe prethodnu 47. sjednicu raspravom o Informaciji o stanju u privredi na području Brčko distrikta s osvrtom na učinke podsticaja koji se isplaćuju privrednim subjektima Distrikta.

 

„Novom sjednicom Skupštine dominirat će uglavnom izvještaji o radu institucija i javnih preduzeća Distrikta u prošloj godini. Razmatrat ćemo izvještaje o radu Pravobranilaštva, Tužilaštva, Izvještaj o radu Vlade, Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta kao i izvještaje o radu JP Putevi Brčko“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta nakon pripremnog sastanka.

Na dnevnom redu 48. redovne sjednice je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine, Nacrt zakona o dopunama Zakona o državnoj službi u organima uprave Brčko distrikta BiH kao i više odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com