Menu

baner for web jpg

Brčko: Uz povoljne vremenske prilike radovi na Bulevaru mira gotovi za deset dana Istaknuto

bul9Osam mjeseci nakon početka radova na proširenju Bulevara mira u Brčkom, obavljaju se završne aktivnosti na ovom projektu, tako da bi uprkos obilnim i svakodnevnim kišnim padavinama sve moglo biti završeno u narednih desetak dana.

 

 

Ukoliko se vremenske prilike poboljšaju svi radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom bit će okončani u narednih deset dana, potvrdio je to danas za Radio Brčko Dragan Peštić koordinator nadzornog tima Odjela za javne poslove u brčanskoj Vladi.

 

U toku su radovi na pružnom prelazu od raskrsnice Kuglana prema Srpskoj Varoši i taj dio će biti asfaltiran sutra ili u subotu a nakon toga nam trebaju tri dana bez padavina kako bi smo postavili završni habajući sloj asfalta na cjelokupnoj trasi istakao je Peštić.

 

Nakon završnog sloja asfalta, u roku od dan dva će biti postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija, te uređene zelene površine čime će svi radovi na proširenju bulevara biti okončani.

 

Vrijednost ovog projekta je oko 1 500 000 KM a Brčko će proširenjem ove saobraćajnice dobiti još 500 metara bulevara sa dvije kolovozne i šest saobraćajnih traka, sa dodatnim parkinzima i promijenjenom fekalnom i kišnom kanalizacijom.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com