Menu

Brčko: U Srpskoj varoši sutra svečano otvaranje novoizgrađenog Kulturno-administrativnog centra "Patrijarh srpski Pavle" Istaknuto

Srpski kulturni centar 642xU porti Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u brčanskom naselju Srpska varoš sutra će svečano biti otvoren i osveštan novoizgrađeni Kulturno-administrativni centar "Patrijarh srpski Pavle".

 

 

Kulturno-administrativni centar izgrađen je povodom obilježavanja 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

 

Za 9.00 časova predviđen je doček predstavnika Srpske pravoslavne crkve, u 10.00 časova je svečano otvaranje objekta, a u 11.00 časova svečana akademija.

 

Iz Crkvene opštine Brčko najavljeno je da će na akademiji učestvovati akademik Matija Bećković, Hor "Srbadija" iz Bijeljine, folklorni ansambli SPKD "Prosvjeta" Brčko i KUD "Ilićka", te pjevačke grupe "Vijenac" SPKD "Prosvjeta" i "Bosiljak" KUD "Ilićka".

 

Na otvaranju se očekuje veliki broj zvanica iz Srpske pravoslavne crkve, te predstavnika vlasti Republike Srpske i Brčko distrikta.

(Srna)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com