Menu

"Prvi u gradu" promocija romana Žarka Milenića Istaknuto

zar55U foajeu brčanskog Doma kulture sinoć je održana promocija romana pod nazivom “Prvi u gradu„ autora Žarka Milenića.

 

 

“Radi se o tipičnoj bosanskoj priči o čovjeku koji se iz rata vraća u svoj grad i tamo doživljava razočarenje jer su ga svi zaboravili, niko ga se ne sjeća i njegovom saznanju da je u ratu izgubio sve i suprugu i porodicu ali i dom” istakao je na promociji autor Žarko Milenić.Prije nego je napisao ovaj roman ideju za priču autor je dobio od jednog prijatelja nakon čega je prvo napisao scenario za film koji na žalost godinama nije doživio svoju ekranizaciju da bi je nedavno preradio i objavio kao knjigu.Priča u ovom romanu je izmišljena, likovi nemaju imena tako da se u njoj mogu prepoznati svi narodi koji žive na ovim prostorima a i kontekst priče je umjesto iz rata mogao biti stavljen u povratak kući iz izbjeglištva situacija bi bila slična jer mnogi gradovi su se promijenili nakon rata, kazao je Milenić.

 

Knjiga je promovisana u okviru manifestacije Proljeće u gradu.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com