Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Šadić: Neophodna edukacija za sva lica koja provode postupke javne nabavke Istaknuto

2019 07 02 Sead Sadic obuka javne nabavke 2Komisija za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta BiH u saradnji sa OSCE-om danas je u hotelu „Jelena” u Brčkom organizovala obuku o javnim nabavkama za državne službenike Brčko distrikta BiH.

 

Predsjednik Komisije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Sead Šadić kazao je da je neophodna edukacija za sva lica koja provode postupke javne nabavke i da će dodatno stečeno iskustvo zasigurno svim licima pozitivno doprinijeti u obavljanju svojih poslova.

 

„Jedan od zadataka Komisije je i da radimo na prevenciji svih onih aktivnosti koje mogu eventualno da ukazuju na neke koruptivne radnje. Neophodno je da održimo jednu ovakvu edukaciju za sva ona lica koja provode postupke javne nabavke u svim institucijama, javnim preduzećima, ustanovama i fondovima na području Brčko distrikta BiH. Mislim da će ova edukacija svim tim licima dosta doprinijeti, a prije svega, doprinijeti će i prevenciji nekih aktivnosti koje ukazuju ili mogu ukazivati na koruptivne radnje. Mi smo i prije u saradnji s nekim međunarodnim organizacijama kao i s Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH imali nekoliko edukacija i vjerujemo da će rad tih ljudi, odnosno naših kontakt tačaka, već od kraja godine biti vidljiv i rezultati mjerljivi“, kazao je Šadić.

 

Učesnik današnje obuke Salih Ibrahimbegović, stručni saradnik za javne nabavke u JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikta BiH, kazao je da će edukacija sigurno donijeti koristi, nova iskustva i znanja.

 

2019 07 02 Obuka javne nabavke 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Znamo šta se dešava u javnim nabavkama i da postoje određeni problemi i zato smatram da je edukacija korisna. Svi zaposleni, ali i oni koji imaju određene veze s javnom nabavkom, bilo da je privatni ili javni sektor, treba da posjeduju određena iskustva i znanja kako bi što efikasnije obavljali ovaj posao“, kazao je Ibrahimbegović.

 

Učesnici obuke danas su imali priliku više saznati o zakonodavnom okviru javnih nabavki u BiH, kriterijima za kvalifikaciju, praćenju postupaka javnih nabavki, o najčešćim greškama i kako ih otkloniti i sl.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com