Menu

Nasip u Vučilovcu se privodi kraju Istaknuto

nasip vuciVlada Brčko distrikta BiH je na nastavku 68. redovne sjednice usvojila Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za sticanje imovine u korist Brčko distrikta BiH.

 

 

Kako je pojasnio Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, riječ je o utvrđivanju javnog interesa za sticanje imovine u korist Brčko distrikta BiH za 37 vlasnika na ukupnoj površini od oko 4.000 kvadratnih metara koji će biti obeštećeni, a u svrhu izvedene rekonstrukcije savskog odbrambenog nasipa u Vučilovcu radi pribavljanja građevinske dozvole.

 

„Prilikom dobijanja građevinske dozvole i izrade projektne dokumentacije te iskolčavanja od strane geodetske službe utvrđeno je da dostizanjem visine nasipa koja treba da se postigne dolazi do obrušavanja materijala i da se dijelom, po pola metra ili metar s jedne i s druge strane, ulazi u privatni posjed mimo građevinske dozvole i projektne dokumentacije. Odjeljenje je u novembru 2017. godine dogovorilo s vlasnicima poljoprivrednog zemljišta da se nastave radovi s obzirom na to da je projekt od velikog značaja za zaštitu imovine i ljudi na području Vučilovca te da se u toku procesa izgradnje trebaju riješiti imovinski odnosi, a vlasnici zemljišta obeštetiti. Radovi na ovom projektu su u završnoj fazi. To su donatorska sredstva u iznosu od 966.000 eura. Nasip se privodi kraju i za deset-petnaest dana radovi će biti i okončani“, pojasnio je Gajić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com