Menu

Ugledni Brčak embriolog dr.sci. Mirza Ibrišimović održati će značajno predavanje u Brčkom Istaknuto

mirza ibrisimovic„Prevencija i liječenje neplodnosti“ s akcentom na muški sterilitet, tema je stručnog predavanja koje će u Brčkom (ponedeljak, 28.10.2019.g. sa početkom od 18:00 u konferencijskoj Sali Omladinskog centra) održati ugledni embriolog i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu Dr.sci. Mirza Ibrišimović.

 

 

Predavanje je organizovalo Udruženje žena „Rahićka čaršija“, a Ibrišimović kaže da mu je čast što će o globalnom problemu neplodnosti govoriti upravo u svom rodnom gradu.

 

„Prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije muški sterilitet je ogroman problem u svijetu a praksa je pokazala da je muška neplodnost uzrok u oko 70 odsto slučaja neplodnosti. U BiH šira javnost nije upoznata dovoljno sa ovom temom, odnosno još uvijek je tabu tema kod nas, pa je teže muškarcima da govore o tome i da se nekome obrate za pomoć. Iz tog razloga je veoma važno da se radi na prevenciji neplodnosti a prvi korak jeste upravo edukacija, posebno mladih ljudi, o ovom problemu. To je bio inicijalni pokretač ove ideje a o predavanju prevencije neplodnosti, takođe ćemo predočiti sve ono što je dostupno iz oblasti reproduktivne medicine i načina liječenja neplodnosti. Pozvani su svi koji ili imaju problem bilo koje vrste steriliteta ili znaju nekoga ko ima takav problem. Naročito su dobrodošli mladi ljudi, studenti, kod kojih je nastupio reproduktivni period, odnosno momenat na koji treba obratiti pažnju i preventivno djelovati, kako bi zaštitili svoju plodnost i postali roditelji kada požele,“naglasio je Ibrišimović.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com