Menu

Sindikat Brčko distrikta u rasulu Istaknuto

sindddSindiklat Brčko distrikta u zadnji period je u rasulu i prema tvrdnjama bivših članova Sindikat funkcioniše “na aparatima”.

 

 

Kako navode bivši članovi, a sve više i mali broj preostalih članova ovog Sindikata, rasulo je nastupilo jer su nezadovoljni sa radom sekretara Ilije Kalajdžića koji već godinama obećava promjene ali bez pomaka.

 

Prvi koji su samovoljno napustili Sindikat Brčko su zaposlenici u zdravstvu te obrzovanju nakon čega su i formirali nove sindikate kako bi konačno počeli ostvarivati svoja prava.

 

Redakcija se više puta obraćala Sindikatu Brčko povodom rasula i sličnih tema ali odgovori nikada nisu stigli.

 

Podsjećamo, veliki broj napuštanja članova Sindikata Brčko distrikta nastupio je i kada se saznalo da je jedna osoba iz rukovodstva Sindikata Brčko distrikta zaposlena u Vladi sa falsifikovanom diplomom. Sindikat Brčko distrikta aktivno već godinama šuti kada su u pitanju stečene lažne diplome i ostaje nejasno, kako se može šutjeti i na ovom važnom problemu kada slogan iz Sindikata upravo šalje poruku da je i ovaj dio problem društva.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com