Menu

baner for web jpg

Prijedlog budžeta Distrikta za tekuću godinu 220 miliona KM, najkasnije iduće sedmice ide u brčanski Parlament Istaknuto

vlada 642x336Budžet Distrikta za 2020 godinu Vlada će ka brčanskoj Skupštini proslijediti najkasnije početkom naredne sedmice. Čelnici izvršne vlasti intenzivno usaglašavaju ovaj temeljni finansijski dokument i to imajući u vidu usvojeni novi Zakon o budžetu, čija primjena starta od ove godine.

 

„Još uvijek usaglašavamo pojedinačne prijedloge svakog od odjeljenja, dakako imajući u vidu instrukciju gradonačelnika, ali nastojeći prije svega prednost dati realizaciji kapitalnog budžeta. Unutar toga, posebno projektima koji su već započeti, kao i onima za koje je pripremljena neophodna dokumentacija“, rekao je glavni koordinator brčanske Vlade Sead Šadić.

 

Inače, kako se očekuje budžet Distrikta za tekuću godinu okvirno bi mogao iznositi 220 miliona maraka, a zadnji rok za njegovo konačno usvajanje je kraj trećeg mjeseca, do kada važi Odluka o privremenom finansiranju.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com