Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Odjeljenje za prostorno planiranje uputio Vladi Brčko distrikta 13 planova na odobravanje Istaknuto

 

Vladin Odjel za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove je 2017. godine dao Prijedlog nacrta odluke o izradi dokumenata prostornog planiranja za 13 planova Vladi Brčko distrikta na odobravanje, te dalje upućivanje Skupštini na razmatranje i usvajanje.

 

 

Stručna savjetnica za prostorno-plansku dokumentaciju u Odjelu za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove Vlade Brčko distrita Ivana Blagojević pojasnila je da su Vladi upućeni Strategija prostornog razvoja Brčko distrikta 2018- 2038. godina, Prostorni plan Distrikta, izmjene regulacionih planova za Srpsku Varoš, Klanac, stambeno naselje EŠ, Rijeke I, izvorište vode Plazulje I, Kolobara II, dio stambenog naselja Meraje, Gornji Rahić- centar, Kolobara I, Ivici i Mujkići II, za koje su sklopljeni ugovori sa izabranim nosiocima izrade planova.

 

Blagojević je za Radio Brčko pojasnila da su do danas na javnom uvidu bili sljedeći planovi: Kolobara I i II, Meraje, Gornji Rahić-centar, tržnica Arizona, u periodu od 01.10 do 30. 10. 2020. godine, kao i reagulacioni planovi Klanac, EŠ naselje, Rijeke I, Plazulje I, Ivici i Mujkići II, u priodu od 04.05.do 03.06.2021. godine.

 

U međuvremenu Odjel prati izradu prostorno- planske dokumentacije po fazama, od koji su većina pomenutih prijedloga nacrta planova u završnim fazama.

 

Blagojević je kazala da su u prethodnom periodu usvojena dva plana, i to izmjene za regulacioni plan Grčica koji se satojao od tri parcele koje se tiču izgradnje Omladinskog centra i tržnica Arizona.

 

„Svi ostali planovi nam trebaju doći u fazi prijedloga. Samim tim ukoliko budu u redu mogli bi ići dalje u proceduru usvajanja na Vladi i Skupštini. To zavisi od dinamike nisioca izrade plana, a ne od nosioca pripreme plana, odnosno Odjeljenja za prostorno planiranje“, zaključila je Blagojević.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com